Konyaaltı Belediyesi Alageyikleri Sanata Dönüştürüyor - Son Dakika
Yerel

Konyaaltı Belediyesi Alageyikleri Sanata Dönüştürüyor

Konyaaltı Belediyesi, "Kamusal Sanat" ismi verilen proje kapsamında, ilçenin çeşitli noktalarına alageyik figürleri yerleştirmeye başladı.

15.04.2014 15:45

Konyaaltı Belediyesi, "Kamusal Sanat" ismi verilen proje kapsamında, ilçenin çeşitli noktalarına alageyik figürleri yerleştirmeye başladı.

Belediye ekipleri, trafoların ardından şimdi de yöreye özgü alageyikleri sanata dönüştürmeye başladı. Yapılan çalışma kapsamında alageyik figürleri, ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirildi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaptığı açıklamada, ilk ikisi Altınkum ve Gürsu mahallelerine yerleştirilen figürlerle alageyikleri kent halkına tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. İleriki günlerde Kent Meydanı ve Öğretmenevleri Mahallesi'nde de aynı uygulamayı yapacaklarını belirten Böcek, projeyle dünyaya Antalya'dan yayılan alageyikleri sahiplenmek ve Antalya'nın simgesi haline dönüştürmek istediklerini bildirdi.

Böcek, şunları kaydetti:

"Kamusal sanat, insanların kamusal mekanları kullanmalarını ve o mekanlardan zevk almalarını sağlamaktır. Özellikle yaya mekanlarının sanat objeleriyle desteklenmesi, insanlarda kültürel doygunluk ve psikolojik rahatlama sağladığından kamusal sanat projelerimizde daha çok park, meydan ve kaldırım gibi kamusal alanları kullanmaktayız." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konyaaltı Belediyesi Alageyikleri Sanata Dönüştürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement