Köpekleri Zehirleyene 2 Bin 400 Lira Ceza - Son Dakika
Güncel

Köpekleri Zehirleyene 2 Bin 400 Lira Ceza

Köpekleri Zehirleyene 2 Bin 400 Lira Ceza

Yalova'da 'Cesur' ve ' Paşa' isimli 2 sahipli köpeği zehirleyerek öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan tutuksuz sanık hakkında 2 bin 400 liralık adli para cezası verildi.

24.02.2015 16:22  Güncelleme: 09:36

Yalova'da 9 ay önce 'Cesur' ve ' Paşa' isimli 2 sahipli köpeği zehirleyerek öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan tutuksuz sanık A.F.H hakkında 2 bin 400 liralık adli para cezası verildi.

Köpekleri öldürülen Sevin Kurt Bingöl, bu kapsamda mücadelesini sürdüreceğini, aynı gün öldürülen 16 sokak köpeği için de ayrı mücadele başlattıklarını söyledi.

Bingöl, "Sanık, hedefinin 'Cesur ve Paşa' olmadığını, sadece sokak köpekleri olduğunu belirtti. Bu çok acı bir durum. Özrü kabahatinden büyük" dedi.

Garden A.Ş. içerisinde yer alan Büyük Bahçe isimli firmanın ortaklarından birisi olan Sevin Kurt Bingöl, olayın 9 ay önce aynı alanda yaşandığını söyledi. Bingöl, "Olay 2014'ün Haziran ayında oldu. Evden işyerimize geldiğimizde köpeklerimiz 'Cesur ve Paşa' gezinmeye çıkmıştı. On dakika sonra geldiklerinde ağızlarında salya, köpürme ve hareketlerinde titreme vardı. Biz hemen veterinere götürdük ama müdahalelere rağmen kurtaramadık. Daha sonra bekçimiz bize yan komşumuzun yapmış olabileceğini söyledi çünkü daha önce köpekleri zehirleyeceğini söylemiş. Bunun üzerine yan komşunun bahçesinde araştırma yaptık. İş gününde ortada yoktular ve çöp kutularında zehirli etler bulduk. Basın mensupları da arazinin içerisinde ölen hayvanları görüntülemişti. Suç duyurusunda bulunduk ve savcı dava açtı" dedi.

Olayla ilgili davanın görüldüğünü söyleyen Bingöl, duruşmada sanığın ilginç ifadeler kullandığını belirtti. Bingöl, "Güven Fidancılık'ın bir çalışanı bu işi üslendi. 'Ben yaptım ve amacım da sokak hayvanlarından, zararlarından kurtulmaktı' diye bir ibare kullandı. Bu çok acı bir durum. Özrü kabahatinden büyük. Bu durumda hakimin de tepkisi çekti ama yasadaki boşluktan dolayı herhalde çünkü hayvan katliamı 'mala zarar verme' diye geçiyor. Buna istinaden 2 bin 400 lira adli para cezası verildi" dedi.

Öldürülen sokak havyaları için de ceza talep ettiklerini belirten Bingöl, "Bizim için böyle bir rakamın değeri yok. Hiçbir hayvan sever için böyle bir rakamın değeri olamaz. Diğer 16 sokak köpeği için de şimdi 5199 kanununa göre Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan müzekkere bekliyoruz. Onlar için de bir ceza talep ediyoruz. Onlar sahipleri olmadığı için, karneleri olmadığı için 'mal' olarak bile geçemiyorlar. Hiçbir yaşama hakları yok şu an. Onlar için de ceza talep ettik. Ondan sonra da maddi ve manevi tazminat davası açacağız. O davada da ceza olarak tazminattan bir rakam kazanılırsa onu sokak hayvanları için harcayacağız. Bu onları geri getirmeyecek. Biz hala uyku uyurken onları düşünüp uyuyoruz. Bu hak edilen bir ölüm değildi" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köpekleri Zehirleyene 2 Bin 400 Lira Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement