Köpeklerin Kamyon Kasasında Taşınması - Son Dakika
Yerel

Köpeklerin Kamyon Kasasında Taşınması

Uşak Barosu Başkan Yardımcısı Hidayet Cambaz, Denizli'nin Çivril ilçesinde sokak köpeklerinin kamyon kasasında taşınması ve ardından yaşanan gelişmelerin aydınlatılması gerektiğini bildirdi.

07.08.2015 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Barosu Başkan Yardımcısı Hidayet Cambaz, Denizli'nin Çivril ilçesinde sokak köpeklerinin kamyon kasasında taşınması ve ardından yaşanan gelişmelerin aydınlatılması gerektiğini bildirdi.

Cambaz,  Uşak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu ile düzenlediği basın toplantısında, Çivril ilçesinde kamyon kasasında bir kısmı telef olmuş, yaklaşık 300 sahipsiz köpek ile kamyona yüklenerek götürülen ve bir daha haber alınamayan 200'ün üzerindeki sokak köpeğinin bulunmasını istedi.

Olayın üzerinden 48 saat geçmesine rağmen köpekleri taşıyan kamyonun hala bulunamadığına dikkati çeken Cambaz, olayı gerçekleştirenlere ceza verilmesi gerektiğini söyledi.

Köpeklerin Uşak Belediyesi Hayvan Barınağından yüklenip yüklenmediğinin savcılık soruşturmasıyla ortaya çıkacağına işaret eden Cambaz, "Çivril'de ilk gün kamyon şoförünün polise verdiği ifade ortada. Köpeklerin kamyonla Uşak'tan götürüldüğü belirtiliyor. Ancak hala pek çok konu aydınlatılmadı. İşin kötüsü 200'ün üzerinde sokak köpeği hala kayıp. Bu insanlık suçunu işleyenler bir an önce tespit edilmeli" dedi.

Uşak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu ise hayvanseverler olarak Uşak ve Denizli'de kayıp sokak köpeklerini bulmak için çaba harcadıklarını belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı dışında kentte bu kadar çok köpeğin toplu şekilde bulunmasının imkansız olduğunu savunan Avcu, "Göz göre göre yüzlerce köpeği ölüme götürüyorlar ve kimse buna dur demiyor. Bu konuda bilgisi olanların bizle irtibata geçmesini istiyoruz. Vicdan sahibi kişilerin desteğiyle bu olayı aydınlatacağız. Olayda kullanılan kamyonun ait olduğu nakliye firması iki gündür kapalı. Biz bu suça karışan herkesin cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Olay

İki gün önce Denizli'nin Çivril ilçesinde polis, bir kargo şirketine ait kamyonda yaptığı aramada, kapalı kasada bir kısmı telef olmuş yaklaşık 300 sokak köpeği olduğunu tespit etmişti. Çivril Belediyesi Hayvan Barınağı ekiplerinin incelemesinin ardından telef olan köpekler kireçlenerek gömülmüş, diğer köpekler ise aynı kamyonla Uşak'a gönderilmişti ancak kamyon ve köpeklerden bir daha haber alınamamıştı. Hayvanseverler köpeklerin Uşak Belediyesi Hayvan Barınağı'ndan kamyona yüklendiğini iddia etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köpeklerin Kamyon Kasasında Taşınması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement