Kopenhag'da Klasik Türk Müziği Konseri - Son Dakika
Güncel

Kopenhag'da Klasik Türk Müziği Konseri

Kopenhag\'da Klasik Türk Müziği Konseri

Kopenhag'daki Türk Büyükelçiliği Danimarka'nın Dünyaca ünlü d'Angleterre otelinde Klasik Türk Müziği Konseri düzenledi.

03.12.2014 14:11  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kopenhag'daki Türk Büyükelçiliği Danimarka'nın Dünyaca ünlü d'Angleterre otelinde Klasik Türk Müziği Konseri düzenledi. Geçtiğimiz mart ayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kraliçe II.Margrethe ve ailesi onuruna yemek verdiği Palmiye salonunda düzenlenen konsere, çeşitli ülkelerin diplomatları ile Danimarka'daki Türk toplumunun önde gelen isimleri katıldı.

Sanat yönetmenliğini Fatih Salgar'ın yaptığı konserde TRT sanatçıları Melihat Gülses, Dilek Türkan ve Faruk Salgar, Nihavend Pesrev, Nhavend Ağır Semai, Hicaz Şarkı, Kurdili Hicaz Şarkı, Rast Şarkı Segah Şarkı gibi eserleri seslendirdi.

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu ve TRT sanatçılarının sunduğu konserden sonra, Büyükelçi Mehmet Dönmez DHA'ya yaptığı açıklamada 'Güzel bir konser oldu. Değerli sanatçılarımızı İstanbul'dan şahsen tanıyorum. Kendileri böyle bir konser düzenlenmesi durumunda gelebileceklerini ifade etmişlerdi. Kültür Bakanlığı ve Turizm bakanlığının desteği ile bunu gerçekleştirdik. Uzun zamandır beklenen, özlenen bir etkinlikti. Vatandaşlarımız çok memnun kaldılar. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız mart ayında Danimarka'ya yaptığı ziyaret sırasında bu salonda bir davet vermişti onun için ben de bu salonu tercih ettim' dedi.

Müzik Öğretmeni Erol Sarıkaya konseri çok güzel bulduğunu belirterek 'Cumhurbaşkanlığı Türk Müzik korosunu buraya getirmekle Büyükelçi bize çok güzel bir gece geçirtti kendisine teşekkür ederim konser sırasında ben eski konservatuar günlerime gittim' dedi. İzleyicilerden Sebla Lassen de 'Çok keyifli bir konserdi. Otel yeni restore edildiği için merak ediyordum. Ortam harikulade idi. Değerli sanatçılarımızı canlı izlemek çok güzeldi. Umarım böyle organizasyonlar devam eder' dedi. Otel d'Anleterre, Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ünlü ses ve film sanatçıları yanı sıra, büyük devlet adamlarını ağırlamakla tanınıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kopenhag'da Klasik Türk Müziği Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement