Köprülerdeki Işıklandırma - Son Dakika
Yerel

Köprülerdeki Işıklandırma

Tunca Köprüsü'nün ışıklandırmasının bir hafta içinde tamamlanacağı bildirildi.

22.05.2015 10:23

Tunca Köprüsü'nün ışıklandırmasının bir hafta içinde tamamlanacağı bildirildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar çözülemeyen köprü ışıklandırma sorununun kendi döneminde çözülecek olmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Köprülerin aydınlatılmasının ön incelemesinin 6 aylık titiz bir çalışmayla yürütüldüğünü ifade eden Vali Şahin, "Bunları yapmadan Edirne'den gidersem içimi bir gariplik duygusu kaplar. Ecdadımızın bize bıraktığı ve gelecek kuşaklara aktaracağımız bu güzel tarihi eserlerin aydınlatılması benim için ayrı bir önem arzediyor. Köprülerle ilgili yaklaşık 6 ay süren bir çalışma yaptılar. Köprülerle ilgili olarak İspanya'da Roma döneminden kalan bir köprünün aydınlatılmasını örnek alarak bir proje hazırladık. Tunca Köprüsü'nün projesi birkaç kez kurulu gitti geldi ve sonunda onaylandı. Bu proje diğer taş köprülere örnek olacak şekilde onaylandı" diye konuştu.

Vali Şahin, çalışmaları devam eden aydınlatma işinin 26 Mayıs tarihinde tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

Şahin, Tunca'nın ardından Meriç ve Gazimihal köprülerinin de aydınlatılacağını vurguladı.

- Selimiye için de aydılatma projesi var

Altın üçgen diye tabir edilen bölgedeki camilerin de aydınlatılması için çalışma yürütüldüğünü söyleyen Vali Şahin, "Selimiye benim için çok ayrı bir önem arz ediyor. Mimar Sinan'ın ustalık eserim dediği bu eser karşısında herkesin saygıyla eğilmesi lazım. Selimiye Camisi'ni aydınlatmak bizim görevimizdir. Onun kilometrelerce uzaktan görünmesini sağlamak bizim görevimizdir. Selimiye'nin de parasını tamamladık. 2 milyon TL'ye yakın. Ardından Üç Şerefeli Cami geliyor. Bir de imkan olursa Eski Camisi'ni de yaparsak benim gözüm açık gitmez" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köprülerdeki Işıklandırma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement