Korkmaz, Mbsts Sınavının Kaldırılmasını İstedi - Son Dakika
Yerel

Korkmaz, Mbsts Sınavının Kaldırılmasını İstedi

Korkmaz, Mbsts Sınavının Kaldırılmasını İstedi

Türk Diyanet Vakıf-Sen Zonguldak Şube Başkanı Halil Korkmaz, Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavının (MBSTS) kaldırılması gerektiğini söyleyerek, tepki gösterdi.

02.08.2014 15:10

Türk Diyanet Vakıf-Sen Zonguldak Şube Başkanı Halil Korkmaz, Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavının (MBSTS) kaldırılması gerektiğini söyleyerek, tepki gösterdi.

Bu konu hakkında Danıştaya dava açtıklarını belirten Korkmaz, " Diyanet İşleri Başkanlığı'nın atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin 18/A maddesi gereği bundan sonraki yer değiştirmeler ve atamalarda MBSTS sınavının yüzde 40 ve sınav komisyonunun verdiği puanın yüzde 40 ve performans puanının yüzde 20'si olmak üzere toplam yüzde 70 puana ulaşan arkadaşlarımızın atamaları gerçekleştirilecektir. Buradaki sıkıntı MBSTS sınavının eşitler arasında yapılmamış olmasıdır. Bu sınav diyanet işleri camiasında görev yapan, hafız olması münasebetiyle ortaokul ve lise mezunu arkadaşlarımızla, ilahiyat fakültesini bitirmiş hatta doktorasını yapmış arkadaşların aynı sınava tabi tutulması neticesinde eşitler arası olmayan bir sınavdır. Biz bu sınava karşıyız. Bu sınavın kaldırılacağı söylenmişti. Maalesef pekiştirilerek eziyet haline gelmiştir sınav. Bu sınavın en kısa sürede kaldırılmasını talep ediyoruz. Konu ile ilgili de Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Merkezi olarak, konuyu Danıştaya dava açarak devam ettiriyoruz ve sonucunu bekliyoruz. İnşallah bunun neticesinde bu sınavın kaldırılmasını istiyoruz. Buradaki sıkıntı şu, sınavın zorluk derecesi fazla olduğundan arkadaşlarımızın bu 70 puana ulaşma şansları o kadar fazla değildir. Onun için sınavın öncelikle eşitlik arasında yapılması talebimizdir. Aynı zamanda D grubu camilere müracaat edecek olan arkadaşlarımızın da buraya müracaat edebilmeleri için eğer ki sınavdan yeterli puanı alamadıysa bu müracaatı da gerçekleşememektedir. Arkadaşlarımıza uygulanan zorunlu rotasyon varken, sınavlarında bu şekilde zor olması arkadaşları sıkıntıya sokmaktadır" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkmaz, Mbsts Sınavının Kaldırılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement