Korkut "Teog" Sınavlarında Başarı İçin Toplandı - Son Dakika
Yerel

Korkut "Teog" Sınavlarında Başarı İçin Toplandı

Korkut "Teog" Sınavlarında Başarı İçin Toplandı

Muş’un Korkut ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaklaşık iki ay sonra yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları için şimdiden hazırlık yapmaya başladı.

03.10.2014 09:01

Muş'un Korkut ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaklaşık iki ay sonra yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavları için şimdiden hazırlık yapmaya başladı.

Muş'un Korkut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu yıl TEOG'ta yine il birincisi olmak için hazırlıklara başladı. İlçe de görevli okul müdürleri ve öğretmenlerin bir araya geldiği Altınova YBO okulunda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Sayılgan'ın başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıya ilçe Kaymakamı Bekir Abacı, Altınova Belde Belediye Başkanı Mehmet Suat Özgül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Sayılgan, okul müdürleri ve branş öğretmenleri katıldı. Geçen yıl yapılan 1.nci ve 2.nci TEOG sınav sonuçları ve ilçenin il genelinde elde ettiği başarının anlatıldığı sinevizyon gösteriminden sonra, bu yıl sınavlardan önce nasıl bir çalışma yapılacağı hakkında okul müdürleri ve branş öğretmenleri bilgilendirildi.

"BAŞARILI ÖĞRETMENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK"

Geçen yıl yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında ilçenin il geneli birinci olduğunu hatırlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Sayılgan, geçen yıl 1.nci TEOG sınavında Korkut ilçesinin ikinci olduğunu hatırlatarak, 2.nci TEOG sınavı sonucu birinciliği elde ettiğini söyledi. Bu yıl 1.nci TEOG sınavında il geneli birinci olmak için sınava kadar her hafta sınav yapılmasını isteyen Sayılgan, başarılı olan öğretmenlerin de ödüllendirileceğini söyledi. Sayılgan yaptığı konuşmasında; "Geçen yıl TEOG sınavında ilçemiz il geneli birinci oldu. 1.nci dönem yapılan TEOG sınavında il de ikinci sıradaydık. Sayın kaymakamımızın eğitime ayırdığı bütçe ve siz değerli meslektaşlarımın da özverili çalışmaları sonucu ikinci dönem yapılan 2.nci TEOG sınavında il geneli birinci olduk. Hedefimiz bu yıl yapılacak 1.nci ve 2.nci TEOG sınavlarının her ikisinde de il geneli birinci olmak. Bu başarının elde edilmesi için gerekli her türlü kaynak ve testleri sağlamamız için sayın kaymakamımız bizlere tam destek veriyor. Bizler bu verilen emeğin ve yapılan harcamanın bir tek kuruşunun bile boşa gitmemesi için elimizden gelen fedakarlığı yaparak çocuklarımızı başarıya taşıma gayreti içerisinde bulunacağız. Bunu başaran öğretmenlerimiz ödüllendirilecektir. Hepimizin tek amacı geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi bir eğitim almasını sağlamak, ülkemizin ve yarınlarımızın sağlam bir temel üstüne kurulması için elimizden gelen fedakarlıktan daha fazla fedakarlık yapmamız gerekiyor. Bu konuda ailelerin ve bize her türlü maddi ve manevi desteği sağlayan sayın Kaymakamımızın bizden tek beklentisi, sadece öğrencilerimizin başarılı olmasıdır" dedi.

"EĞİTİME HARCANAN TEK KURUŞU İSRAF ETMEYİN"

Okulların kendi aralarında bir rekabet içerisinde olması gerektiğini belirten Korkut İlçe Kaymakamı Bekir Abacı, geçen yıl yapılan TEOG sınavlarına kadar eğitime harcadıkları bütçeden daha fazla bir bütçe ile bu yıl destek verileceğini söyledi. Geçen yıl TEOG sınavları sonucu Korkut'un il birinci olduğunu hatırlatan Kaymakam Abacı, hedeflerinin bu yıl daha da yüksek olması gerektiğini hatırlatarak, bu yıl bu başarılara yenisinin eklenmesini istedi. Eğitime ve öğrencilere iyi bir gelecek hazırlamak için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirten Kaymakam Abacı, "Eğitime harcanan her kuruşun israf olmaması için öğretmenlere büyük görevler düşüyor. Yarınımızın teminatı olan öğrencilerimizin başarılı olması için biz üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğiz. Öğrencilerimizin başarılı olmaları için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Eğitime ayırdığımız bütçenin bir tek kuruşunun bile israf edilmemesi için siz değerli öğretmenlerimize çok önemli görevler düşüyor. Farklı bütçelerden kısıp eğitime yapacağımız harcamanın kıymetinin bilinmesi lazım. Bizler ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan çocuklarımızın eğitimli, bilgili, kültürlü ve çalışkan olması için üzerimize düşen maddi ve manevi her türlü desteği sağlayacağız. Sizlerden de çocuklarımızın başarılı olmaları için fedakarlık yapmanızı bekliyoruz. Eğitime harcanacak bütçenin bir tek kuruşunun bile israf edilmemesine çok dikkat etmenizi istiyorum. Ailelerin de sizlerden tek beklentisi çocuklarımıza iyi bir eğitim vermek için fedakarlık yapmanızdır. Eğitimleri verirken asla mesai gözetmemeniz gerekir. Mesai gözeterek eğitim verecek olursanız başarılı bireyler yetiştiremezsiniz. Fedakarlık olmazsa başarı olmaz" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkut 'Teog' Sınavlarında Başarı İçin Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement