Korkuteli'de Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'de Gaziler Günü Kutlandı

Korkuteli\'de Gaziler Günü Kutlandı

ANTALYA (İHA) – Antalya’nın Korkuteli ilçesi’nde 19 Eylül Gaziler günü törenle kutlandı.

19.09.2015 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA (İHA) – Antalya'nın Korkuteli ilçesi'nde 19 Eylül Gaziler günü törenle kutlandı.

19 eylül Gaziler günü tüm yurtta olduğu gibi Korkuteli ilçesi'nde de kutlandı. Gaziler Günü Anma programı çerçevesinde ilk olarak Şehitlik Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törene Korkuteli İlçe Kaymakam Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ufuk Arabacı, Belediye Başkan yardımcısı Metin Arslan ve Korkuteli gaziler katıldı. Şehitlik Anıtına İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Korkuteli Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Bakan yaptı.

Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Bakan, "Unutmayınız ki şehit nurlanmış, gazi onurlandırılmış askerdir. Biz Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatacağımız dair and içtik. Türkiye Cumhuriyeti, şehit ve gazileri sayesinde kurulmuş ve varlığını yine şehit ve gazileri sayesinde ilelebet devam ettirecektir. Hain odaklar şu hususu çok iyi bilmelidir. Bu vatanı bölmeye, parçalamaya, kimsenin gücü yetmez. Bunlar, vatan ve bağımsızlık düşüncesinden yoksundurlar, hanelerinde şehit ve gazi de yoktur. Şehit ve gazi milli birer değerdir" dedi.

Tören daha sonra günün anlamına ilişkin şiirler okundu. Çelenk ve anma töreninin ardından 19 Eylül Gaziler günü anma günü nedeniyle ilçe protokolü üyeleri İlçe Jandarma Komutanlığına ziyarette bulundu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'de Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement