Korkuteli'nde Deprem Çadırları - Son Dakika
Güncel

Korkuteli'nde Deprem Çadırları

Korkuteli\'nde Deprem Çadırları

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde geçen hafta pazartesi günü meydana gelen Richter Ölçeği'ne göre 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası evleri kullanılamaz hale gelen 49 ev sahibine, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından çadır gönderildi.

22.02.2015 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde geçen hafta pazartesi günü meydana gelen Richter Ölçeği'ne göre 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası evleri kullanılamaz hale gelen 49 ev sahibine, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından çadır gönderildi.

Antalya'da 16 Şubat Pazartesi günü saat 13.52'de merkez üssü Antalya'nın Korkuteli İlçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Korkuteli'nin Sülekler ve Başpınar mahalleleri arasında AFAD'ın verilerine göre yerin 27.5 kilometre altındaki deprem Antalya kent merkezine 61 kilometre uzaklıkta meydana geldi. İlk tespitlerde bölgede herhangi bir hasar oluşmadığı bildirilirken, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer geçen günlerde bölgeye yaptığı ziyarette 49 evin depremde kullanılamaz hale geldiğini, 157 evin de hasar gördüğünü açıkladı.

Sülekler Mahallesi'nde evleri kullanılamaz durumda olan ev sahiplerine AFAD tarafından çadır gönderildi. Çadırları bahçelere kurmaya başlayan halk, eşyalarını da çadır içine taşıyor. Soğuk havada çadırda yaşamanın çok zor olduğunu aktaran bölge halkından Mahmut Can, "Depremde çevremdeki tüm evler hasar gördü. Şu an ev kullanılamaz halde. Ekipler geldi evlerimize bakarak, 'Bu evde yaşanmaz, çok tehlikeli boşaltın' dedi. AFAD'ın gönderdiği çadırları kurarak eşyalarımızı taşıyoruz. Soğuk havaya rağmen bu çadırlarda kalmak zorundayız. Başka çaremiz yok. Suriye'den gelen vatandaşlara konteyner verilirken, bizim zarar gören evlerimizin yerine çadır gönderdiler. Bu havada nasıl yaşarız?" dedi.

Depremde evi zarar gören Esma Can, "Çadırda ne zamana kadar kalacağız belli değil. Günlük olarak sallanmaya devam ediyoruz. Devletimizden kesin çözüm bekliyoruz. Yaz ayları olsa bahçede çadır içinde kalırız, ancak bu kış ayında ne zamana kadar kalacağız? Kesin ve köklü bir çözüm bekliyoruz" diye konuştu.

Muharrem Senbene de "Devletin bir an önce zarar gören 49 ev için kesin çözüm bulmasını bekliyoruz. Şu an ev içinde eşyalar bekliyor. Vatandaşlar evlerine girmeye korkuyor. Çadır çözüm değil" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Korkuteli'nde Deprem Çadırları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement