Korkuteli'nde Kurbanlıklar Besiye Çekildi - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'nde Kurbanlıklar Besiye Çekildi

Korkuteli\'nde Kurbanlıklar Besiye Çekildi

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde besiciler, yaylalarda otlattıkları kurbanlıkları belirleyip ahırlarda beslemeye başladı.

22.08.2014 09:33  Güncelleme: 09:36

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde besiciler, yaylalarda otlattıkları kurbanlıkları belirleyip ahırlarda beslemeye başladı.

Kurban Bayramı yaklaşırken, kurbanlıklar da alıcılarını beklemeye başladı. Birçok vatandaşın bayrama bir kaç gün kala kurbanlığını aldığını söyleyen İmecik Mahallesi'nde büyükbaş hayvan satışı yapan Hüseyin Demir, fiyatların geçen yıla göre düşük seyrettiğini belirtti. Demir, küçükbaş kurbanlıkların fiyatlarının 400 ile 700 TL, büyükbaşların ise 2 bin 500 ile 3 bin TL arasında olduğunu ifade ederek, "Geçen yıl satışlar oldukça iyiydi. Fiyatlar bu yıl da değişmedi. 2 bin 500 TL'den başlıyor ve 3 bin 500 TL arasında satılıyor. 300 kiloluk bir hayvandan ortalama 150 kilo et çıkıyor. 3 bin 500 TL'lik bir kurbanlığa en fazla 7 kişi ortak olabiliyor. Bu şekilde hesapladığınız zaman da kişi başına 450-500 TL düşüyor. Geçen yıl satışlarımız iyiydi. Bu yıl da aynı beklenti içindeyiz" dedi.

HAYVAN PAZARINA GİREN KURBANLIKLAR KONTROL EDİLİYOR

Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut ise canlı hayvan pazarında satışa sunulan kurbanlık hayvanların pazara girmeden önce kontrollerinin yapıldığını belirterek, "Ekiplerimiz kulak küpeleri ve sağlık raporlarının sürekli kontrol altında tutuyorlar" dedi.

Görevlilerce hayvan pazarına giren kurbanlıkların kontrol edildiğini ve eksik bir belgenin bulunmadığını söyleyen Armut, hayvan pazarı dışında ahırlarda satılan kurbanlıklar için vatandaşların gerekli belgeleri sormalarını istedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'nde Kurbanlıklar Besiye Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement