KOSBİ, Enerji Verimliliğinde Türkiye'ye Örnek Oldu - Son Dakika
Güncel

KOSBİ, Enerji Verimliliğinde Türkiye'ye Örnek Oldu

KOSBİ, Enerji Verimliliğinde Türkiye\'ye Örnek Oldu

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) enerji verimliliği projesi ile Ankara'dan ödül aldı.

28.04.2015 08:49

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 2015 Verimlilik Proje Ödülleri'nde KOSBİ Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) projesi ile kamu kategorisinde birincilik ödülü kazandı.

Ankara Ticaret Odası Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen ödül töreninde KOSBİ'nin ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu'nun elinden aldı. Verimlilik Haftası Açılış ve Ödül Dağıtım Töreninde Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu ve Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz birer konuşma yaparak enerji verimliliği çalışmalarının önemine dikkat çektiler.

Dar bütçe verimli yaptı

Verimlilik Proje Ödülleri'nde rakiplerini geride bırakarak 1. olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, organize Sanayi Bölgeleri içinde verimlilik gibi önemli bir alanda birincilik almalarının çok önemli olduğunu söyledi. Dar bütçe olanakları ile bölge sanayicisine en iyi hizmeti sunmak için verimliliği esas aldıklarını ve bunu hayata geçirecek projelere ağırlık verdiklerini anlatan Porsuk, "Son 4 yılda bölgemizde gerçekleştirilen yenilenebilir enerji, enerji dağıtım ve çevre gibi çok önemli alt yapı yatırımları ile bölgenin çehresinin değiştirdik. Otomatik Sayaç Okuma Sistemi projesine "Ölçemediğiniz şeyi yönetemezsiniz" sözünden yola çıkarak başladık. Bu proje ile enerji kullanım miktarlarının doğru ve hızlı ölçülmesi amaçladık. Bu sayede de enerjiyi en verimli şekilde kullanmaya başlayarak enerji ithalatçısı ülkemize önemli katkılar sağladık. Bunun sonucunda da ödül kazandık" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel KOSBİ, Enerji Verimliliğinde Türkiye'ye Örnek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement