Kösedağ; "Amatör Futbol'da Devrim Gibi Kararlar Alındı" - Son Dakika
Güncel

Kösedağ; "Amatör Futbol'da Devrim Gibi Kararlar Alındı"

Kösedağ; "Amatör Futbol\'da Devrim Gibi Kararlar Alındı"

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu " İstanbul'da toplanan Amatör Kurul toplantısında, Amatör futbolun tabana yayılması için devrim gibi kararlar alındığını söyledi.

18.07.2014 14:03  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ücret indirimleri ve yaş sınırlandırmalarının yeni sezonda uygulanacağını söyleyen Ağrı ASKF Başkanı Erkan Kösedağ"5 Temmuz'da İstanbul'da toplanan Amatör Kurulun almış olduğu kararlar, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunca onaylandı. Bu kararlar hem kulüplerimizi rahatlatacak, hem de amatör futbolun amacına ulaşmasına bir nebzede olsa katkı sağlayacaktır. "dedi.

Kontenjan diye tabir edilen yaşı büyük futbolcu sınırlamasının üçten, beşe yükseltildiğini söyleyen Kösedağ, yeni sezonda yaşanacak değişiklikleri şöyle anlattı." Bundan böyle 18 kişilik müsabaka isim listesinde yaşı büyük en fazla 5 (beş) futbolcu yazılabilecektir. Bu rakam geçen sezon üçtü. Bununla birlikte TFF çok önemli bir karar aldı. Her takım 18 kişilik müsabaka listesinde 1996 ve daha küçük doğumlu en az 2 (iki) futbolcuya yer vermek zorunda kalacak. Genç sporcusu bulunmayan takımlar 16 kişilik ekiplerle müsabakalara katılacaktır. Ayrıca bu güne kadar sürekli olarak işlem ücretlerinde artış yapan TFF, işlem ücretlerinde de kulüplerin yükünü azda olsa hafifletmiş bulunmakta. Buna göre kulüplerimizin her yıl lige katılım yaparken TFF' ye katkı payı olarak ödediği 400 TL'lik rakam, 200 TL'ye düşürüldü. Daha önce 550 TL olan 1997 ve daha büyük doğumlu futbolcuların transferinde TFF' ye ödenen ücret 350 TL olurken, 225 TL olan 1998-2000 yılları arası doğumluların transfer ücretleri 175 TL'ye düştü. Bir kulübün filiz lisans çıkartma sayısı 120'ye yükseltildi.

Lige katılım ve transfer işlemleri 14 Temmuz'da başlıyor. Kulüplerimiz 10 Ekim 2014 tarihine kadar 1. transfer döneminde kadrolarını şekillendirebilirler. Bu vesile ile Amatör Futbol Kulüplerimizin yükünü hafifleten bu kararları alan başta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören olmak üzere Taskk Yönetim Kurulumuza ve Amatör Kurula teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kösedağ; 'Amatör Futbol'da Devrim Gibi Kararlar Alındı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement