KOSGEB Girişimcilere 2.2 Milyon TL'lik Destekte Bulunacak - Son Dakika
Yerel

KOSGEB Girişimcilere 2.2 Milyon TL'lik Destekte Bulunacak

KOSGEB Girişimcilere 2.2 Milyon TL\'lik Destekte Bulunacak

KOSGEB Amasya İl Müdürü Bayram Ali Kukuş, il genelindeki girişimcilere 2014 yılında yaklaşık 2.2 milyon TL'lik desteklemede bulunmayı hedeflediklerini belirtti.

11.09.2014 12:15  Güncelleme: 12:08

KOSGEB Amasya İl Müdürü Bayram Ali Kukuş, il genelindeki girişimcilere 2014 yılında yaklaşık 2.2 milyon TL'lik desteklemede bulunmayı hedeflediklerini belirtti.

Kukuş, Suluova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Burtaçgiray'ı ziyaret etti.

KOSGEB'in İŞKUR ile Suluova Esnaf V-ve Sanatkarlar Odasıyla ortaklaşa düzenlediği ilçedeki girişimcilik kursunda eğitim alan kursiyerlerle görüşerek bilgilendirmelerde bulunan Kukuş, "KOSGEB eğitimlerine iş fikri olan herkes katılarak hibelerden faydalanabilirler. Devletimiz erkeklerde yüzde 70, bayanlar ve engellilerde ise yüzde 80 oranında bir hibe oranı belirlemiş durumda. Geriye kalan yüzde 20 ile 30'luk dilimde ise başvuranların birikmiş kendi sermayeleri olmak zorunda" dedi.

Suluova ilçesinde 30, Amasya genelinde ise 270 kadar işletmenin bugüne kadar KOSGEB desteklemelerinden faydalandığını ifade eden Kukuş, şöyle devam etti:

"Türkiye genelinde ise bu desteklerin ciddi anlamda yerini bulduğunu görüyoruz. Ocak 2014 tarihinden beri Amasya genelindeki işletmelerimize toplam 1.3 milyon lira civarı hibe ödemesi yaptık. KOSGEB desteklerinden il genelimizi daha çok faydalandırmak ve il genelindeki girişimcilere 2014 yılında yaklaşık 2.2 milyon TL'lik desteklemede bulunmayı hedefliyoruz."

Türkiye genelinde KOSGEB'in desteklerinden yararlananların rakamlarına bakıldığında Amasya ilinin 33'üncü sırada olduğunu söyleyen Kukuş, "Amacımız daha fazla destek alarak üst sıralara çıkmaktır. Girişimcilik destekleri yanında mevcut işletmelere yönelik diğer desteklerden de yararlanan birçok işletme var ilimizde. Amasya'da kayıtlı olan 13 bin esnaf ve işletmemizin 3 bin 700 tanesi KOSGEB'e kayıtlı. Bizim amacımız bu rakamı da daha yukarı çıkarmak ve seneye 4 veya 5 bin rakamına ulaşmaktır" diye konuştu.

KOSGEB eğitimlerinin geri dönüşümüne bakıldığında eğitim alanların yüzde 5'inin iş yeri açmış durumda olduğunu belirten Kukuş, hedeflerinin doğru kişilere ulaşıp iş yeri açacak insanları seçip desteklerden faydalandırmak olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel KOSGEB Girişimcilere 2.2 Milyon TL'lik Destekte Bulunacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement