Kosgeb'den Kobi'lere Hibe Desteği - Son Dakika
Yerel

Kosgeb'den Kobi'lere Hibe Desteği

Nijerya ve Kamerun'dan sonra Nijer ve Çad'ı da hedef alan Boko Haram örgütünün, daha geniş bir bölgeye yayılmayı amaçladığı bildirildi.

16.02.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nijerya ve Kamerun'dan sonra Nijer ve Çad'ı da hedef alan Boko Haram örgütünün, daha geniş bir bölgeye yayılmayı amaçladığı bildirildi.

Merkezi Almanya'da bulunan Modern Güvenlik Danışmanlık Şirketi MOSECON'un başkanlığını yürüten terörle mücadele uzmanı Yan St-Pierre, AA muhabirine yaptığı açıklamada Boko Haram'ın "bölgenin en zayıf halkası" olarak nitelenen Nijer'e saldırarak koalisyonun güçsüz yönünü hedef aldığını belirtti.

St-Pierre, Boko Haram'ın Nijerya ve Kamerun'dan sonra diğer ülkelere saldırmasının doğal olduğunu ifade ederek "Bazı bölgelere baskı yaparsanız militanlar, bunu önlemeye çalışacak ve başka ülkelere yönelecektir. Boko Haram kimseden korkmuyor. Kamerun'un kuzeyinde bazı askeri başarılar sağlansa da Çad'ın saldırılara hala açık durumda olduğu mesajını veriyor" dedi.

"Boko Haram'ın en önemli avantajı, hızlı hareket edebilmesi"

Örgütün en önemli avantajının çok hızlı hareket edebilmesi olduğuna dikkati çeken St-Pierre, koalisyon güçlerinin küçük ve hareket kabiliyeti yüksek birliklerle militanların hareketlerini izleyerek Boko Haram'ın nereye saldıracağını öngörmesinin önemini vurguladı.

Boko Haram ile mücadelenin uzun sürebileceğini belirten St-Pierre, örgütün stratejisinin Afganistan'da El Kaide, Irak'ta IŞİD ve Somali'de Eş-Şebab gibi örgütlerle benzerlik gösterdiğine, koalisyon güçlerinin bu örneklerden yararlanabileceğine dikkati çekti.

Boko Haram iki hafta önce Nijer'de, cuma günü de Çad'da saldırı düzenlemişti.

Nijer, Nijerya, Çad ve Kamerun askerlerinden oluşan koalisyon birlikleri, geçen haftadan bu yana Çad Gölü bölgesinde Boko Haram'a operasyon düzenliyor. Nijerya'nın komşusu Kamerun, saldırıların ardından sınıra asker göndermişti. Çad ordusu da geçen ay bölgeye asker göndererek Kamerun'a destek vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kosgeb'den Kobi'lere Hibe Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement