KOSGEB, Hayalini Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

KOSGEB, Hayalini Gerçekleştirdi

KOSGEB, Hayalini Gerçekleştirdi

KOSGEB tarafından düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Kursu" Diyarbakır'da 10 yıllık bayan kuaförünü işletme sahibi yaptı.

17.02.2016 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 10 yıllık bayan kuaförü yıllarca hayalini kurduğu işletmesini KOSGEB desteğiyle gerçekleştirdi. KOSGEB Diyarbakır İl Müdürü Mehmet Fidan,Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Diyadin Gezer tarafından açılışı gerçekleştirilen iş yerinin bir çok yeni girişimciye örnek olacağı belirtildi.

Kabul edilen projesi sayesinde hayalindeki mesleği yapıp kendi işinin patronu olduğunu belirten İşletme sahibi Müslüme Sırtlan , "İnandım ve başardım". Aldığım eğitim ve geliştirdiğim projem ile Diyarbakır'lı ların hizmetindeyim. İçinde girişimcilik ruhu olan herkes bu kurslara katılsın ve hayalindeki işe kavuşsun" dedi.

"İçinde Girişimcilik Ruhu Olan Katılsın"

KOSGEB Müdürü Mehmet Fidan ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Diyadin Gezer'e kurs sürecinden işyerinin açılışına kadar ki zamanda başından geçen sürecide anlatan Sırtlan, "Projem kabul edildi ve 50 bin TL hibe destek aldım. Çok mutluyum. Hayalimdeki işe kavuştum. 10 yıldır içinde bulunduğum bu sektörde artık işletmem var ve burada 4 kişiyi istihdam ediyorum" şeklinde konuştu.

KOSGEB Müdürü Mehmet Fidan ise işletmesi sahibinin işini geliştirmesi halinde 30 ay geri ödemesiz '0' faizle 100 bin TL daha kredi alabileceğini ifade etti ederek, "İşini büyütüp geliştirmesi halinde 100 bin TL kredi daha alabilecek. Şuana kadar Diyarbakır'da yaklaşık 6.000 kişiyi sertifika verilmiş, 500 girişimcimiz ise kendi işini kurmak amacıyla KOSGEB'ten destek almıştır" dedi.

Fidan son olarak Diyarbakır Müdürlüğü olarak 2016 yılı içerisinde yaklaşık 1000 girişimcinin katılacağı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin düzenleneceği ve girişimcilik ruhu olan herkesin bu eğitimlere katılarak kendi işini kurmalarını ve KOSGEB olarak her zaman girişimcilerin yanında olacaklarını söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel KOSGEB, Hayalini Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement