Köyceğiz Belediyesi'nden Şehit Yakınları ve Gazilere İftar - Son Dakika
Yerel

Köyceğiz Belediyesi'nden Şehit Yakınları ve Gazilere İftar

Köyceğiz Belediyesi\'nden Şehit Yakınları ve Gazilere İftar

Köyceğiz Belediyesinin düzenlediği Şehit yakınları, Gaziler ve Gazi yakınları iftarına yoğun katılım oldu.

03.07.2016 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köyceğiz Belediyesinin düzenlediği Şehit yakınları, Gaziler ve Gazi yakınları iftarına yoğun katılım oldu.

Delta Plajında düzenlenen iftara Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Garnizon Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdür Vekili Adnan Karayel, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, İl ve İlçe Protokolü, Şehit Yakınları, Gaziler ve Gazi Yakınları, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar sonrasında Köyceğiz Belediyesince Köyceğiz Gölü kıyısına kurulan Geleneksel Ahşap Ramazan Evleri içinde; Semazen gösterisinden Mehteran Bandosuna, Karagöz Hacivattan Sihirbaz gösterisine, yöresel ürünler ve geleneksel etkinliklerin sergilendiği Ramazan Etkinlikleri Stantlarını gezen Vali Amir Çiçek, Ebru standında Dünyanın en büyük ebrusunu yaparak Guinness rekortmeni olan Ebru hocası Ali Şentürk eşliğinde ebru yaptı.

Köyceğiz iftarı ile birlikte 13 bin kişi ile iftar sofrasında yer aldığını belirten Vali Çiçek "Hemen hemen tüm ilçelerimizde iftarı paylaştık. sevgiyi paylaştık yardımlaşmayı paylaştık birliği güçlendirdik. Gönül köprülerimizi güçlendirdik. Köyceğiz'e yakışan bir iftar oldu. Yaklaşık üç bin kişi katıldı. Köyceğiz bize birliği gösterdi dayanışmayı gösterdi. sevgiyi gösterdi Böyle güzel bir yere gelip güzel insanlarla beraber olmaktan daha güzel bir şey yok. Bizler bir farkındalık yaptık öncelikle sofralarımıza şehit yakınlarımızı aldık. Gazilerimizi yanımıza aldık. muhtarlarımızı yardıma muhtaç vatandaşlarımızı yanımıza aldık. Onları bürokratlarla iş adamlarıyla buluşturduk. Ramazanın son gününe kadar sizlerle iftar yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Ramazan ayının, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu belirten Vali Çiçek Ramazan ayı çok güzel giderken maalesef Atatürk havalimanında meydana gelen menfur terör saldırısından dolayı hepimiz üzüldük. Bu vesileyle o patlamada şehit olanlara Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu güne kadar vatan için millet için bayrak için şehit olmuşların ruhları da şad olsun. Şehitlerimizin bizlere bıraktığı emanetler çok önemlidir. Bunlardan en önemlisi vatandır. Vatanın her karış toprağı çok önemlidir. Şehitlerimizin kanları ile yoğrulduğu için kutsaldır. İkincisi vatanımızın birliğidir bütünlüğüdür. bizde bu birlik ve bütünlüğü koruyacağız. Üçüncüsü de bayrağımızın dalgalanmasıdır. Elbette bayrağımızı devamlı dalgalandıracağız. Özgürlüğümüze sahip çıkacağız. Dördüncü emanetleri de şehitlerimizin yakınlarıdır. Şehit Yakınlarımız ve gazilerimiz bizler için çok önemlidir.

Bizi birbirimize düşürmek isteyen bizi yok etmek isteyen, her türlü nifak tohumlarını ekmeye çalışan karanlık güçlere, teröre hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz" dedi - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köyceğiz Belediyesi'nden Şehit Yakınları ve Gazilere İftar - Son Dakika


Advertisement