Köylerde Fenni Araç Muayene Çalışması - Son Dakika
Yerel

Köylerde Fenni Araç Muayene Çalışması

Köylerde Fenni Araç Muayene Çalışması

Mersin Ziraat Odası ile TÜVTÜRK işbirliği ile 2010 yılında projelendirilerek hayata geçirilen köylerde fenni araç muayene çalışması, 2013 yılında da devam ettirildi.2010 yılında hayata geçirilerek 2013 yılı itibariyle de devam ettirilen Mersin...

28.10.2013 13:54

Mersin Ziraat Odası ile TÜVTÜRK işbirliği ile 2010 yılında projelendirilerek hayata geçirilen köylerde fenni araç muayene çalışması, 2013 yılında da devam ettirildi.

2010 yılında hayata geçirilerek 2013 yılı itibariyle de devam ettirilen Mersin Ziraat Odası-TÜVTÜRK işbirliğinde mobil araç ile fenni muayene hizmet verilmesi projesi kapsamında, hizmet verilen 4 yıllık çalışma neticesinde binin üzerinde traktör başta olmak üzere diğer araçlar köylerde fenni muayene edildi. Mersin Ziraat Odası görev bölgesi olan merkez 4 ilçede, 2013 yılında 3 etap olarak planlanan mobil araçla fenni muayene hizmeti ile bu yıl 25-26 Temmuz 2013 tarihlerinde Toroslar ilçesi Güzelyayla beldesinde, 22-23 Ağustos 2013 tarihinde Mezitli ilçesi Kuzucubelen Köyü'nde ve en son olarak da 24-2 6 Ekim tarihleri arasında Mezitli ilçesi Tepeköy Beldesinde yapılan 3 günlük çalışma ile sona erdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Ziraat Odası Cengiz Gökçel, "Odamız ve TÜVTÜRK işbirliği ile planladığımız ve hayata geçirdiğimiz köylerde mobil araç ile fenni muayene hizmeti verilmesi çalışmasının çiftçilerimiz açısından verimli geçtiğini düşünüyorum. 4 yıldır devam eden bu çalışma neticesinde çiftçilerimizin binin üzerinde traktör başta olmak üzere diğer araçların köy ve beldelerimizde fenni muayene edilmesini sağladık. Yaylaların eteklerinde ve yüksek yerlerde, şehre 50-60 km uzakta bulunan çiftçilerimizin şehrin girişindeki araç fenni muayene istasyonuna gelip gitmeleri bir hayli zordu. Fenni muayene hizmetinin köy ve beldelerde yapılması ile de şehir trafiğinde sorun yaşanmadan çiftçilerimiz zahmetsiz olarak fenni araç muayenelerini yaptırdı" dedi.

Önümüzdeki yıl da aynı hizmetin yine belirlenecek bölgelerde yapılacağını ifade eden Gökçe, 2014 yılı uygulama programının TÜVTÜRK ile 2013 Aralık ayında planlanarak 2014 yılında hayata geçirileceğini sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köylerde Fenni Araç Muayene Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement