Köylü-jandarma İşbirliği, Kaçakçılara Geçit Vermedi - Son Dakika
Güncel

Köylü-jandarma İşbirliği, Kaçakçılara Geçit Vermedi

Köylü-jandarma İşbirliği, Kaçakçılara Geçit Vermedi

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Orhaniye köyünde midye kaçakçılığı yapan kaçakçılar, jandarmaya yardımcı olan köylüler tarafından yakalandı.

22.07.2015 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Orhaniye köyünde midye kaçakçılığı yapan kaçakçılar, jandarmaya yardımcı olan köylüler tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Keşan- Enez karayolunda seyreden bir araçtan şüphelenen Keşan İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanlığı ekipleri, aracı takibe aldı. Takip edildiğini anlayan araç, Keşan'a bağlı Orhaniye köyü içerisine kaçmaya başladı. Köy içerisinde aracı bırakan kaçakçılar, daha sonra ise tarlalık alana kaçmaya başladı.

Bu sırada köyde yaşanan kovalamacayı gören köylüler, jandarmaya yardımcı olarak, kaçakçıları kovalamaya başladı. Uzun süren kovalamacanın ardından 35 AE 0563 plakalı araç sürücüsü M.B. (33) ve yanında bulunan Ş.Ö. (50), köylülerin de yardımıyla jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Köyde terk edilen 35 AE 0563 plakalı araçta yapılan aramada ise yaklaşık 1 ton beyaz kum midyesi ele geçirildi. Yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçirilmek istenen beyaz kum midyeleri, Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından denize dökülürken, M.B. ve Ş.Ö. jandarmadaki işlemlerinin ardından 'Su ürünleri kanununa muhalefet' suçundan 4 bin TL para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldı.

Olayda kullanılan araç 15 gün süreyle trafikten men edildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köylü-jandarma İşbirliği, Kaçakçılara Geçit Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement