Köylülere Ağaç Kesim Teknikleri Öğretildi - Son Dakika
Yerel

Köylülere Ağaç Kesim Teknikleri Öğretildi

Köylülere Ağaç Kesim Teknikleri Öğretildi

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde köylülere ‘Ağaç kesme ve boylama operatörlüğü’ kursu verildi.

05.12.2015 14:31

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde köylülere 'Ağaç kesme ve boylama operatörlüğü' kursu verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Arasında İmzalanan Protokol Gereğince "Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü" (AKBO) Kursu Kaynarca Şefliğinde yapıldı.

Eğitim, iş sağlığı ve güvenliği ile ileri kesim teknikleri konularında vasıflı işçi yetiştirmek üzere Orman İşletme Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde üretim işlerinde çalışan köylülere yönelik olarak düzenlendi. Bu maksatla Adapazarı Orman İşletme Müdürlüğü Söğütlü ve Kaynarca İşletme Şefliklerinde Kaynarca, Söğütlü ve Ferizli ilçelerindeki köyleri kapsayan AKBO eğitimlerini tamamlandı.

Adapazarı Orman İşletme Müdürlüğü Kaynarca İşletme Şefi Adem Suna idaresinde sürdürülen eğitimde, iş sağlığı ve güvenliği, çevre koruma ve kalite yönetimi, kesim hazırlığı, kesme ve boylama konularında teknik ve pratik bilgiler verildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 57 kişiden oluşan kursiyere 56 saatlik bir program modülü uygulayarak kursu bitiren üretim işçilerine sertifikaları verildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köylülere Ağaç Kesim Teknikleri Öğretildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement