Köyü Ayağa Kaldıran Yangın - Son Dakika
Güncel

Köyü Ayağa Kaldıran Yangın

Köyü Ayağa Kaldıran Yangın

Erzincan'a bağlı Uluköy'de iki ayrı noktada saman balyalarının alev alması köyde hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu.

19.08.2015 04:57

Erzincan'a bağlı Uluköy'de iki ayrı noktada saman balyalarının alev alması köyde hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. 1993 yılında PKK saldırısına maruz kalan köyde, aynı anda başlayan yangınlar nedeniyle, olası bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldığını düşünen köy halkı büyük bir panik yaşarken, korucular silahlandı. Köye çok sayıda asker sevk edildi.

Olay dün saat 22.40 sıralarında merkeze 28 kilometre uzaklıkta bulunan yaklaşık 500 kişinin yaşadığı Uluköy'de meydana geldi. Köyde iki şüpheli otomobilin gezdiğini gören halk, otomobilleri takibe aldı ancak bir süre sonra otomobiller arazide kayboldu. Bu olayın hemen akabinde Mimar Sinan Mahallesinde Ahmet Uzun'a, Faik Osman Mahallesinde de Halil Kaya'ya ait evlerin bahçesinde bulunan saman balyaları bir anda alev aldı. Çıkan yangın köylüler tarafından söndürülmeye çalışılırken, köye Üzümlü ilçe Belediyesi ve Erzincan Belediyesine ait itfaiye araçları sevk edildi. Saman balyaları itfaiye tarafından söndürülürken, olayın terör saldırısı olduğunu düşünen köylüler, durumu jandarmaya bildirdi. Köy korucuları silahlanırken, Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Orhan Tonğ başta olmak üzere çok sayıda asker köye geldi. Evinin bahçesindeki saman balyaları yanan Ahmet Uzun, saman balyaların bir anda alev aldığını gördüklerini belirtti. Bölge, jandarma ekipleri tarafından kontrol altına alınırken, plakası belirlenen iki otomobili arama çalışmaları devam ediyor. Yangının nasıl çıktığı da araştırılıyor.

Öte yandan Uluköy, 1993 Ağustos ayında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda bir kişi ölürken, 6 kişi de yaralanmıştı. Teröristler 15 ev ile 7 aracı yaktıktan sonra kaçmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köyü Ayağa Kaldıran Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement