Kredinotu.org En Güncel Kredi Notu Sitesi - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Kredinotu.org En Güncel Kredi Notu Sitesi

Kredi almak veya sigorta yaptırmak isteyen hemen herkesin kafasında oluşan en büyük soru işaretlerinden biri kredi skorudur.

30.03.2015 17:01  Güncelleme: 18:11
İlandır

Kredi Notu Nedir?

Kredi almak veya sigorta yaptırmak isteyen hemen herkesin kafasında oluşan en büyük soru işaretlerinden biri kredi skorudur. Artık günümüzde kredi notu bireylerin sadece finansal kuruluşlar ve bankalar ile yapacakları çalışmalarda değil yeni başlayacakları işyerlerinde de referans olarak kullanılabilmektedir. Bazı işverenler işe alacakları kişinin verdikleri sorumluluğu yerine getirip getiremeyeceğinden emin olmak adına kişilerden bireyselile ilgili bilgi talep edebilmektedir.

Kredi notu sigorta şirketleri ve bankalar tarafından bilinebilmektedir ve başka 3. Kişilerin ya da kuruluşların sizin bu bilginize ulaşma şansları yoktur. Hayatımızdaki önemi gittikçe artan kredi notu nasıl hesaplanır ve bireysel kredi notunuza nasıl ulaşabilirsiniz yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Kredi Notu Nasıl Belirlenir?

Kredi notu belirlenirken birbirinden farklı birçok faktör dikkate alınmaktadır. Bunlardan bir kısmı belgeleyebildiğiniz net geliriniz, geçmişte kullandığınız kredi kartları ve kredileri ödeme alışkanlıklarınız, kredi kartlarınızın sayıları ve çeşitleri,şuanda ödemeye devam ettiğiniz kredi v e kredi kartlarınız, geçmişte kullandığınız çekler ile ilgili finans geçmişiniz ve kefil olduğunuz kredi borçlarının geçmişidir.

Sizlernasıl belirleniyor diye merak ediyorsanız yukarıda saydığımız etkenlerin çok daha üzerinde etkenin notunuzun belirlenmesinde rol oynadığını bilmeniz gerekir.

Kredi Notu Nasıl Öğrenilir?

Daha önceleri bireylerin kredi notları sadece banka ve finans şirketlerinin erişimindeydi. Yani, bireyler kendi kredi notlarına ulaşamıyordu. Ancak KKB uzun bir dönemdir vermiş olduğu kredi raporu ve kredi notu hizmetini bireylerin kendi ulaşımlarına da açtı. Böylece isteyen herkes dilediği zaman bireysel kredi notu ile ilgili bilgi sahibi olabiliyor ayrıntılı kredi raporu ile finansal durumlarını kontrol altında tutabiliyor.

Kredi notunuzu öğrenmek için sitesini tercih edebilirsiniz. Oldukça kısa sürede kayıt işleminizi gerçekleştirip kayıtlı cep telefonu onayınızı da yaptıktan sonra çok küçük bir meblağ karşılığında bireysel kredi notunuzu ve kredi raporunuzu alabilirsiniz.

Böylece kredi çekme ya da kredi kartı alma niyetindeyseniz kredi notunuzun buna elverişli olup olmadığını başvuru yapmadan da anlayabilirsiniz. Kredi notunuzun düşük olması halinde hâlihazırdaki borçlarınızı ödeme alışkanlıklarınızı düzelterek notunuzu belirli bir vadede yükseltme şansına sahip olabilirsiniz.Detaylı bilgiye kredinotu.org sitesinden uzman yazarların önerilerini okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Son Dakika Advertorial Sondakika Kredinotu.org En Güncel Kredi Notu Sitesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Emine Ceylan: Kredi notu nasıl öğrenilir? 1 0 Yanıtla

Advertisement