Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 'Parti Tuttuğu' İddialarına Karşılık Verdi - Son Dakika
Yerel

Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 'Parti Tuttuğu' İddialarına Karşılık Verdi

Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, \'Parti Tuttuğu\' İddialarına Karşılık Verdi

Kayseri Ticaret Odası’nın (KTO) Ağustos ayı meclis toplantısında konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, kendisinin siyasi parti tuttuğu iddialarına karşılık vererek, "Üyelerimizin sorunlarını çözmek için siyasi kurumları devreye alıyoruz" dedi.

25.08.2015 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Ticaret Odası'nın (KTO) Ağustos ayı meclis toplantısında konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, kendisinin siyasi parti tuttuğu iddialarına karşılık vererek, "Üyelerimizin sorunlarını çözmek için siyasi kurumları devreye alıyoruz" dedi.

KTO Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantı, Ağustos ayı faaliyet raporunun okunması ile başladı. Gündemde yer alan maddelerin okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı sonunda konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 7 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından bir koalisyon hükümetinin kurulması gerektiğini dile getirdiklerini söyledi. Hiçyılmaz, "İş dünyası olarak 7 Haziran seçimi sonrasında beklentimiz güçlü bir koalisyon kurulması yönündeydi. Ancak bu gerçekleşmedi. İstikrar ve gelişme sürecinde aksama yaşandı. Sebepleri konusunda çok şey söylenebilir ve tartışılabilir ama iş dünyasını temsil eden bizler için önemli olan ülkede güven ve istikrar ortamının sürmesidir" dedi.

"ÜYELERİMİZİN SIKINTILARINI ÇÖZMEK İÇİN SİYASİ PARTİLERİMİZİ DEVRİYE SOKUYORUZ"

Hiçyılmaz, "Biraz önce meclis üyemiz açıkladı. Benim siyaset ile alakalı demeçler verdiğim konusu dile getirdi. Siyasetin girmediği bir kurum söz konusu olamaz. Zaten Kayseri Ticaret Odası gibi odalar üyelerinin sorunlarını çözme noktasında ellerinden gelen tüm gayreti gösterirler. Ancak bu sorunların çözümü noktasında siyasi kurumları devriye alırlar. Bu sıkıntıların burada konuşularak görüşülmesi ve siyaset kurumuna iletilmesi elbette Kayseri Ticaret Odası'nın görevidir. Ancak sıkıntı varsa, siyaset kurumu devriye girecek ve bu sıkıntıları çözecektir. İşte o zaman siyasi partiler gerçek görevini yapmış olurlar diye düşünüyorum. Benim koalisyon niye kurulamadı noktasında itirazlarım var ama temsil ettiğim üyelerim adına var. Benim üyelerin 7 Haziran da ortaya çıkan siyasi tablonun gereği neyse, siyasi partiler tarafından yerine getirilmesi noktasında görüş bildirirler ve bende onların temsilcileri olarak koalisyon hükümetinin kurulması gerektiğini her platformda dile getirdim ve biran önce kurulması gerektiğini söyledim. Çünkü ülke sıkıntı içerisinde ve terör belası bacayı sardı. Dolayısıyla koalisyon hükümetinin kurulması hatta biran önce kurulması gerektiği yönünde görüşlerimi dile getirdim. Siyasi partiler kuruluş amaçları itibariyle iktidar olmak için kurulurlar ve vatandaşın önünde çıkarken yapacaklarını anlatırlar. Buna karşılık oy alırlar. 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi tek başına bir partinin iktidara geleceği kadar oyu hiçbir partiye vermedi. Bunun neticesinde yapılması gereken partilerin bir araya gelerek koalisyon hükümetini kurmaktı. Bunun başka bir alternatifi yoktur. En büyük parti hangisiyse Cumhurbaşkanı ona görev verdi ama seçimin yapıldığı ilk günden itibaren kendisini koalisyona girmeyeceği ve kendisinin ana muhalefet partisi olduğunu ve hemen seçim yapılması gerektiğini söyleyen bir parti var. Bu süre içerisinde en büyük parti olma sıfatıyla sayın Başbakanın koalisyon hükümeti kurma noktasında gayretleri var" ifadelerini kullandı.

Kamuoyunda ne anlatılmışsa onunla alakalı görüş açıkladıklarını dile getiren Başkan Hiçyılmaz, "Çantalara falan bakamıyoruz. Bir parti 14 tane 24 tane şart ileri sürebilir. 'Ben şu şartlar ortaya gelirse Türkiye'de siyaset yaparım' diyebilir ama çıkan netice itibariyle eğer koalisyon hükümeti kurulması faydalıysa siyasi partiler tek başına iktidara geldiklerinde neler yapacaklarsa onlardan feragat edip, tek başına iktidara gelene kadar onları dolaba koyup bir koalisyon hükümeti kurmaları gerekirdi. Bu her parti için geçerli. Şart süren partiler bunu yapmamaları gerekirdi. Böyle bir lüksümüz yok. Her partimiz için söylüyorum" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 'Parti Tuttuğu' İddialarına Karşılık Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement