Küçük Menderes Sulama Birliği Mesaha Cetvellerini Askıya Çıkardı - Son Dakika
Yerel

Küçük Menderes Sulama Birliği Mesaha Cetvellerini Askıya Çıkardı

Küçük Menderes Sulama Birliği Mesaha Cetvellerini Askıya Çıkardı

Küçük Menderes Sulama Birliği, mesaha cetvellerini mahallelerde askıya çıkardı.

16.11.2015 10:54

Küçük Menderes Sulama Birliği, mesaha cetvellerini mahallelerde askıya çıkardı. Birlik Başkanı Özay Kaptan, sulamadan faydalanan bölgelerdeki üreticilerin mutlaka cetvelleri incelemeleri için çağrıda bulundu.

2013 yılından bu tarafa Beydağ Barajı'ndan sulama yapan Küçük Menderes Sulama Birliği, 5 bin hektarı aşan sulama sahasındaki çalışmalarını daha sağlıklı yürütmek amacıyla hazırladığı mesaha cetvellerini muhtarlıklar aracılığıyla askıya çıkardı. Üreticilerin 25 Kasım'a kadar cetvelleri inceleyerek itirazda bulunabileceği öğrenilirken, Küçük Menderes Sulama Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Özay Kaptan da üreticilere çağrıda bulundu. Üreticilerin ekim yaptıkları arazi büyüklüğü ve ürün cinsini içeren cetvelleri mutlaka incelemesi gerektiğini kaydeden Kaptan, "2015 yılında inşaatın ilerlemesiyle açılan yeni sahalarla birlikte üreticilerimiz Beydağ Barajımızın suyundan sulama yapmaya başladılar. Ovakent yakınlarına dek baraj suyu ulaştı" dedi.

Kaptan şunları söyledi:

"Sulama faaliyetlerinin daha düzenli olarak, suyun en rasyonel şekilde kullanılması için ekiplerimizle sahadayız. Sulamadan faydalanan birlik üyesi üreticilerimizin sulama ücretlerinin en doğru şekilde belirlenmesi maksadıyla arazi büyüklüklerini ve ekilen ürünün cinsini yansıtan mesaha cetvelleri hazırlanarak muhtarlıklarımız aracılığıyla askıya çıkartıldı. Üreticilerimizin bu cetvelleri mutlaka incelemeleri ve askı sürecinde bize itirazlarını sunmaları gerekiyor. Bu süre içinde itiraz etmeyenlerin itirazları dikkate alınmayacaktır. Üreticilerimizi sıkıntı yaşamamaları adına bu konuya hassasiyet göstermeye davet ediyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçük Menderes Sulama Birliği Mesaha Cetvellerini Askıya Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement