Küçükçekmece'de 8 Aylık Bebeğin Öldürülmesi Davası - Son Dakika
Güncel

Küçükçekmece'de 8 Aylık Bebeğin Öldürülmesi Davası

Küçükçekmece'de eşiyle tartıştıktan sonra 8 aylık bebeğini yastıkla boğarak öldürdüğü iddia edilen anneye, müebbet hapis cezası verildi.

25.02.2015 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece'de eşiyle tartıştıktan sonra 8 aylık bebeğini yastıkla boğarak öldürdüğü iddia edilen anneye, müebbet hapis cezası verildi.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 29 Eylül 2012'de eşiyle tartıştıktan sonra çocuğu Zeynep Nisa Gül'ü boğarak öldürdüğü öne sürülen tutuklu sanık Elif Gül ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Gül, evlenmeden önce psikolojik tedavi gördüğünü, ailesinin istemediği bir evlilik yaptığını ve ailesiyle de görüşmediğini dile getirdi.

Gül, evliliğinde şiddet ve aldatma olaylarının rahatsızlığını daha da tetiklediğini anlatarak, "Evlendikten 2 ay sonra ben pişman oldum. Ayrılmayı düşündüm ancak hamile olduğum için ayrılamadım. Daha sonra da çocuğum olduğu için ayrılamadım. Hamilelikte bile şiddet gördüm. Kendimi tamamen çocuğuma adapte ettim. Olaydan 2 gün önce eşimle tartıştık. Çocuğum yüzünden yine evden ayrılamadık. Evden çıktığım gün de niyetim bir daha geri dönmemekti ancak eniştem ve ablam arayınca, çocuğun ağladığını söyleyince, dayanamadım geri döndüm. Eşim yine bana şiddet uygulamak istedi. Kayınvalidem ve kayınpederim araya girdi, engel oldu" diye konuştu.

Kayınvalidesinin de kullandığı sinir ilaçlarından aldığını belirten sanık Gül, olay günü evden ayrılmayı planladığını ancak kalktığında anahtarının çantasında olmadığını ve kapının kilitli olduğu gördüğünü ifade etti.

Eşinin odasına girdiğini ve amacının ona zarar vermek olduğunu söyleyen Gül, şunları kaydetti:

"Ancak yapamadım, geri döndüm. Bu sırada çocuk ağlıyordu. Odaya girdim ve tam olarak ne yaptığımı hatırlayamıyorum. Sadece çocuğun ayakları bana çarpınca ne yaptığımı fark ettim ve bu olayın üzerine evdekilerin bana zarar vereceğini düşündüğüm için karakola gitmeye karar verdim. Evden çıktıktan kısa bir süre sonra 5-10 dakika içinde karakola gittim. Orada polislere kendimi anlatmam 15-20 dakikayı buldu. Önce bana çocuğun hastaneye götürüldüğü ve yaşama ihtimali olduğu söylendi. Sonrasında da çocuğun öldüğü bildirildi. Ben böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim. Çok pişmanım."

Son sözü sorulan sanık Elif Gül, "Ben bu olayda kastımın olmadığını, gerçekten bunu yapmak istemediğimi anlamanızı istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Elif Gül'ün 8 aylık kızı Zeynep Nisa Gül'ü "kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanığın olaydan sonraki hali, yargılama aşamasındaki tutum ve davranışları, sanığın geleceği üzerindeki etkisini takdiri indirim sebebi kabul eden mahkeme, cezanın müebbet hapse indirilmesine hükmetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Küçükçekmece'de 8 Aylık Bebeğin Öldürülmesi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement