İzmir'de Darp Protestosu! - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Darp Protestosu!

İzmir'de bir grup sağlık çalışanı, kuduz şüphesiyle başvuran Suriyeli hastanın tedavi sırasında bir hemşireyi darp etmesini protesto etti.

14.09.2015 14:48  Güncelleme: 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de bir grup sağlık çalışanı, Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kuduz şüphesiyle başvuran Suriyeli hastanın tedavi sırasında bir hemşireyi darbetmesini protesto etti.

EÜ Acil Servisi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları adına basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, özverili şekilde görevini yerine getiren sağlık çalışanlarının zaman zaman şiddete maruz kaldığını söyledi.

Yaşanan olaylar nedeniyle hastane yöneticilerini uyardıklarını dile getiren Zengin, şunları kaydetti:

"Özellikle personel eksikliği nedeniyle yoğun iş temposunda çalışmak zorunda bırakılan hemşirelerimiz ve personelimiz, eksik eleman ile çalışmaktan kaynaklanan iş yükünü kaldırmakta ve yetiştirmekte yaşadıkları zorluklardan dolayı da hasta ve hasta yakınlarının şiddetine maruz bırakılmıştır. Biz uyardık, 'acile acil çekidüzen verin' dedik ama ne yazık ki uyarılarımız her zaman olduğu gibi dikkate alınmadı. 9 Eylül'de gece nöbetinde bir hemşiremiz hasta tarafından talihsiz bir şekilde şiddete maruz kaldı. Kuduz şüphesiyle gelen hasta, görevli hemşirenin ensesine şırınga sapladı. Sağlıkta şiddetin sona ermesi için gerekli tedbirler alınmalı."

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası iş yeri temsilcisi Erkan Batmaz ise sağlıkta şiddete karşı mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini bildirdi.

Basın açıklamasının ardından sağlık çalışanlarının çiçek verdiği hemşire Aysun Erdoğan duygulandı.

EÜ'de 9 Eylül'de kuduz şüphesiyle gelen Suriyeli hasta kendisine müdahale eden hemşire Aysun Erdoğan'ı darp etmiş ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Darp Protestosu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement