Kula'da Ahilik Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Kula'da Ahilik Haftası Kutlamaları

Kula\'da Ahilik Haftası Kutlamaları

Kula’da, 22-27 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası sebebiyle Yunus Emre Kent Meydanı’nda tören düzenlendi.

25.09.2014 13:00

Kula'da, 22-27 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası sebebiyle Yunus Emre Kent Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törene Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erkan Enginar, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Melih Oğuz, Kula İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, Kula Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Oktay Kırlı, Dericiler Odası Başkanı Yunus Kilimci, Belediye Meclisi üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldılar.

Törende konuşan Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, "Ahilik sadece Türk insanının değil, bütün dünya toplumlarının örnek alması gereken bir insanlık ve ahlak sistemidir. Günümüzde Ahiliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Sosyal dayanışma, hizmet, samimiyet, cömertlik, Allah'tan başkasına kul olmama, insan sevgisi, iyi niyet, kibir ve bencillikten uzaklaşmak, merhamet ve iyi kalpli olmanın adıdır ahilik" dedi.

MESOB Başkanı Hasan Geriter de, "Esnaf ve sanatkarlar hızla yok olmanın eşiğine gelmiştir. Dünya artık tek bir pazar haline gelmiş rekabette sınırlar kalkmıştır. Büyük işletmeler ekonomik ve siyasi güçleri ile esnafı ezip geçmektedir. Oysa esnaf ve sanatkarlar ekonomik olduğu kadar sosyal bir olgudur. Toplumun orta direği bel kemiğidir. Özellikle yüzde 99'u küçük işletmelerden oluşan ekonomimiz için vazgeçilmez bir unsurdur. Bu gün bir çok gelişmiş ülkede esnaf ve sanatkarlar bir çok teşvik mekanizması ile destekleniyor. Sadece işletmeleri büyüterek amaca ulaşılmadığı yavaş da olsa anlaşılıyor. Önemli olan toplumun sosyal ve ekonomik dokusu ile son derece uyumlu olan esnaf ve sanatkarların varlığını koruyacak tedbirleri almaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından esnaflardan oluşturulan Kula Yaren Ekibi gösteri sundu. Daha sonra esnaflara yılın ahisi, yılın genç girişimcisi, yılın kadın girişimcisi, hizmet ve şeref belgesi dallarında ödüller verildi. Yılın Ahisi ödülünü Mehmet Sardoğan alırken, yılın genç girişimcisi ödülü Ali Güre'ye, yılın kadın girişimcisi ödülü Ayşe İmir'e, Hizmet ve Şeref Belgesi ise Kula Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı Ali Yiğen başta olmak üzere esnaflıkta 25 senesini doldurmuş esnaflara verildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kula'da Ahilik Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement