Kula Göletinde Kaçak Avlanma ile Mücadele - Son Dakika
Yerel

Kula Göletinde Kaçak Avlanma ile Mücadele

Kula Göletinde Kaçak Avlanma ile Mücadele

Kula ilçe merkezine 3 kilometre mesafedeki sulama göletinde ağ bırakılarak kaçak avlanma yapıldığı ihbarı üzerine, jandarma ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince gölette tarama yapıldı.

11.07.2014 15:12

Kula ilçe merkezi yakınındaki sulama göletinde, ağ bırakılarak kaçak avlanma yapıldığı ihbarı üzerine tarama yapıldı.

Kula Avcılar ve Atıcılar Derneği başkanı Hasan Erçakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sulama göletinde ağ bırakılarak kaçak balık avlandığı ihbarı almaları üzerine konuyu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Koruma Daire Başkanlığı yetkililerine ilettiklerini bildirdi.

İl Müdürlüğü ekipleri ve jandarmadan oluşan bir ekibin tekneyle gölete açılarak kaçak ağları tespit için çalışma yürüttüğünü bildiren Erçakır, amaçlarının balıklara zarar veren avlanmaların önüne geçmek olduğunu söyledi. Gölde bilinçsiz avlanma yapıldığını kaydeden Erçakır, "Bazı kişilerin gölette ağ çektiklerini, balık tutmalarının yanı sıra ölümlerine de sebep olduklarını gördük. Bunu yapanların avcılıkla alakası yok. Bizim amacımız burada balık tutmak, gelenlerin gölet kıyısında eğlenmesi ve güzel bir gün geçirmesi. Gölette ağla yapılacak avlanmalara karşı koordineli çalışmalarımız sürecek" dedi.

Göletine balık tutmaya gelen Halil Yaman ise boş zamanlarda veya tatil günlerinde çocuklarıyla beraber olta balıkçılığı yaptıklarını belirterek "Gölet içerisine ağ atılarak kaçak avcılıklar yapıldığı gibi duyumlar alıyoruz. Gelen yetkili arkadaşlar bir çalışma yaparak göletimizi temizlediler. Bunun için yetkili arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kula Göletinde Kaçak Avlanma ile Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement