Kulp'ta 43 Mahalle İçin Dezenfeksiyon Odası Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Kulp'ta 43 Mahalle İçin Dezenfeksiyon Odası Kuruldu

Kulp\'ta 43 Mahalle İçin Dezenfeksiyon Odası Kuruldu

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kulp'ta 43 kırsal mahallenin içme suyunun dezenfeksiyonunu sağlayacak dezenfeksiyon odası kurdu. Hizmetten tam 6 bin 830 kişi yararlanacak.

03.06.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehirler Yasası'nın ardından hizmet alanına giren ilçelerde yoğun bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmalardan biri de hayati değerdeki içme suyu dezenfeksiyon işlemleri. DİSKİ Genel Müdürlüğü, son olarak Kulp'un Hevedan (Akdoruk) olarak adlandırılan bölgesinde grup içme suyu dezenfeksiyon işlemlerini tamamladı.
Kırsal nüfusun yüzde 30'u yararlanacak

Konu ile ilgili bilgi veren İçme Suyu Tesisleri Daire Başkanı Murat Taban, yapılan çalışmanın halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Taban, Hevedan grup içme suyunun dezenfeksiyonunu sağlayacak dezenfeksiyon odasının 43 kırsal mahalleye ve 6 bin 830 kişiye hitap edeceğini söyledi. Taban, bu nüfusun Kulp'un kırsal nüfusun yaklaşık yüzde 30'una denk geldiğini ifade etti.

Güneş Enerjisi İle Çalışan Dozaj Pompası

Taban, dezenfeksiyon işlemlerinin kesintisiz sağlanması için, güneş enerjili sıvı klor dozaj pompası yapıldığını da ifade etti. Taban şöyle konuştu: "Güneş enerjisi sistemi, beş günlük elektrik enerjisini aküye depolayarak, geceleri ve bulutlu günlerde de kesintisiz klor dozajlaması yaparak, dezenfeksiyon işlemini gerçekleştirecektir." Taban, çalışma sonucunda, Hevedan bölgesindeki 43 kırsal mahallede yaşayan yurttaşların, kent merkeze verilen sağlıklı içme suyu ile eşdeğer kalitede su alacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kulp'ta 43 Mahalle İçin Dezenfeksiyon Odası Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement