Kulp'ta "Kadın Sağlığı Eğitimi" - Son Dakika
Yerel

Kulp'ta "Kadın Sağlığı Eğitimi"

Kulp ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi tarafından kadınlara yönelik kadın sağlığı eğitimi verildi.

31.05.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kulp ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi tarafından kadınlara yönelik kadın sağlığı eğitimi verildi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy koordinatörlüğünde Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitime,  Kaymakam Mehmet Maraşlı'nın eşi Arzu Güleryüz Maraşlı, İlçe Jandarma Komutanının eşi Nihal Küçükbaşol, Kulp İlçe Emniyet Amirinin eşi Sultan Savaş, kurum müdürlerinin eşleri ile köylerden gelen kadınlar katıldı.

Maraşlı, yaptığı konuşmada, projenin temel hedefinin özellikle kadınlarda görülme riski en yüksek kanser türlerinden olan meme kanseri hakkında kadınları bilgilendirmek olduğunu söyledi.

İlçe Toplum Sağlığı Merkezinde görevli doktor Yasemin Kandemir de, katılımcılara kanser türleri ile ilgili sinevizyon eşliğinde sunum yaptı.

Kandemir, sunumunda meme kanseri ve tanı yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma gibi konularda bilgiler verdi.

Eğitimi sonunda kadın doğum uzmanı tarafından 220 bayan muayene edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kulp'ta 'Kadın Sağlığı Eğitimi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement