Kulp'ta Toplumsal Cinsiyet Seminerleri Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Kulp'ta Toplumsal Cinsiyet Seminerleri Düzenlendi

Kulp\'ta Toplumsal Cinsiyet Seminerleri Düzenlendi

Kulp'ta kadınlara "Toplumsal cinsiyet, kadın sağlığı, menopoz ve güvenli annelik" konularını içeren eğitim seminerleri verildi.

12.07.2016 16:29

Diyarbakır'ın Kulp Belediyesi'nde belediye bünyesinde faaliyet yürüten Zozan Eren Kadın Merkezi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığına bağlı Gezici Köy Eğitim grubuyla ortaklaşa olarak "Toplumsal cinsiyet, kadın üreme sağlığı, menopoz ve güvenli annelik" konularını içeren eğitim seminerleri düzenledi.

Yuvacık, Kayahan ve Karaorman mahallerinde gerçekleştirilen eğitimler, Mayıs, Haziran ve Temmuz ayını kapsayan zaman dilimlerinde bir araya gelen 75–80 kadına verildi. Her mahallede ayrı ayrı verilen bu eğitim seminerlerinde; kadının maruz kaldığı fiziksel, psikolojik, ekonomik, sosyal şiddetleri ele alınarak bu konularda nasıl davranılması gerekliliği ve korunma yöntemleri anlatıldı. Kadın üreme sağlığı, menopoz ve güvenli annelik konularında, nelere dikkat edilmesi, teknik yöntemler, Sağlık Kuruluşlarına gidilmesi konusunda herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi gerekliliği anlatıldı.

Eğitim semineri tamamlandıktan sonra katılım gösteren kadınlara anlatılan konularla ilgili bilgi içeren broşürler dağıtıldı. Kadınlara; var olan bütün sorunlar için Kulp Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Zozan Eren Kadın Merkezi'ne başvurabilecekleri dile getirildi. Ayrıca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan "444 79 49" numarası üzerinden kadına yönelik şiddet acil destek hattının 24 saat hizmet verdiği bilgisi paylaşıldı. Kulpta yaşayan bütün kadınlara bu eğitim verilene kadar seminerin devam edileceği belirtildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kulp'ta Toplumsal Cinsiyet Seminerleri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement