Kulp'ta Yaylacılar Dönüş Yolunda - Son Dakika
Yerel

Kulp'ta Yaylacılar Dönüş Yolunda

Kulp\'ta Yaylacılar Dönüş Yolunda

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, Şenyayla ve Kozme dağları eteklerinde hayvanlarını otlatan aileler, havaların soğuması ile dönüşe başladı.

01.10.2014 15:00

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Şenyayla ve Kozme dağları eteklerinde hayvanlarını otlatan aileler, havaların soğuması ile dönüşe başladı.

Hayvanlarını otlatmak için kışın ovalara ve sıcak yerlere, yazın yaylalara göç etmek zorunda kalan yüzlerce sürü sahibi, uzun bir yolculuk için hazırlığa başladı. Kış mevsimini yaşadıkları yerleşim yerlerinde geçiren ve hayvanlarını çadırlarda tutmak zorunda kalan sürü sahipleri, havaların soğumaya başlaması ile birlikte geri dönüş için hazırlık yapıyor. Hayvanlarını otlatmak amacıyla Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Alaca Mahallesi Şenyayla ve Kozme dağları eteklerindeki yaylalarda yaz mevsimini geçirdikten sonra dönüş için gün sayan sürü sahipleri, yazın yüksek ve serin bölgeleri tercih edip, kış mevsiminde ise sıcak bölgelere göç ediyor.

Tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu belirten sürü sahipleri, "Bizler Mayıs ayından itibaren yaylalara çıkıyoruz. Bu yıl çözüm süreci ile birlikte yaylalar daha da şenlendi. Çözüm süreci sebebiyle yaylalara çıkanlar daha huzurlu ve rahat bir yayla sezonu geçirdiler. Tek geçim kaynağımız hayvancılık, bu nedenle her türlü zahmet ve zorluklara katlanmak zorundayız" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kulp'ta Yaylacılar Dönüş Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement