Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı, Adıyaman'da - Son Dakika
Yerel

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı, Adıyaman'da

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı, Adıyaman\'da

"Kültürel varlıkların korunması ve gelecek nesillere aktarılması için gayret gösteriyoruz"

28.04.2014 16:14

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, kültürel varlıkların korunması ve gelecek nesillere aktarılması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Arıcı, beraberinde Vali Mahmut Demirtaş, AK Parti milletvekilleri Murtaza Yetiş ve Mehmet Metiner'le Perre Antik Kenti, Kahta Kalesi, devasa heykellerin bulunduğu Nemrut Dağı ve Tuz Hanı'nda incelemelerde bulundu.

Nemrut ziyareti sonrası gazetecilere açıklama yapan Arıcı, Adıyaman'a gelen turist sayısının artırılmasına yönelik çalışma yapacaklarını belirtti. Kentin geçen yıl 400 bin turiste ev sahipliği yaptığı hatırlatan Arıcı, şöyle konuştu:

"Bu sayıyı artırmak gerekiyor. Nemrut'a ulaşım şimdi daha kolay ve tanıtımını yapmak için buradayız. Kültür ve Turizm Bakanlığının bölgedeki yatırımları devam ediyor. Karşılama tesisi önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Kommagene Krallığı'na ait eserlerinin olduğu bölgede kazı çalışmamız devam ediyor. Kültürel varlıkların korunması ve gelecek nesillere aktarılması için gayret gösteriyoruz."

Arıcı, bütçe çalışmalarının tamamlanmasıyla Adıyaman'daki turizm yatırımların artarak devam edeceğini aktardı.

Kente müze yapılacağını anımsatan Arıcı, bunun için 49 dönümlük bir alan belirlediklerini ve yakın dönemde somut adımların atılacağını sözlerine ekledi. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı, Adıyaman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement