Kumluca Belediye Başkanı Can: "Piyasaya Borcumuz Kalmadı" - Son Dakika
Yerel

Kumluca Belediye Başkanı Can: "Piyasaya Borcumuz Kalmadı"

Kumluca Belediye Başkanı Can: "Piyasaya Borcumuz Kalmadı"

Bartın’ın Kumluca belde Belediye Başkanı İsmail Can, görevi devraldıkları zamandan önce piyasaya olan 400 bin TL borcu kapattıklarını söyledi.

11.06.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'ın Kumluca belde Belediye Başkanı İsmail Can, görevi devraldıkları zamandan önce piyasaya olan 400 bin TL borcu kapattıklarını söyledi.

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, göreve geldikleri 30 Nisan 2014 tarihinden bu yana yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Belediyeyi yüklü bir borçla devraldıklarını da kaydeden Can, "Rakamsal olarak değerlendirecek olursak belediyeyi devraldığımızdaki borç 2 milyon 654 bin lira. Bunun yaklaşık olarak 2 milyonun üzerindeki rakamı iller bankasına olan kanalizasyon, alt yapı ve çekilen 600 bin liralık malzeme kredisi borcudur. Yaklaşık 400 bin lirası da piyasaya olan borçtur. 50, 60 bin lirası da Sosyal Sigorta Kurumu'na olan borçlardır" dedi.

Ekonomik olarak sıkıntı yaşatmamaya çalıştıklarını aktaran Can, " İller Bankası'na olan borçlar yapılandırma olduğu için o borçlar zaten belediye gelirlerinden aylık olarak kesiliyor. İller Bankası gelirlerimiz aylık 60, 65 bin lira civarında. Kredi ve borçlar dolayısıyla da bunun yaklaşık 25 bin lirası krediye kesiliyor. Personel giderlerimizde 65-70 bin lira. Kısacası sadece hiçbir hizmet üretmeden personel giderlerini ödemek için 25-30 bin lira para takviyesi yapmak durumunda kalıyoruz. Bu süre içerisinde maaşlarda herhangi bir sıkıntı olmadı. Hatta geçmiş dönemlerden kalan ikramiyeleri de ödedik. GPiyasaya olan 400 bin lira olan borcumuzu da kapattık. İller Bankası'na olan borcumuzda aylık olarak ödeniyor. Biz gelirlerimizi nasıl artırabiliriz, bunun mücadelesini vereceğiz. Zor şartlar altında bir belediye devraldık. Buna rağmen piyasa borçlarımızı ödedik" diye konuştu. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kumluca Belediye Başkanı Can: 'Piyasaya Borcumuz Kalmadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement