Kumluca'da Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Kumluca'da Orman Yangını

Kumluca\'da Orman Yangını

Kumluca'da orman yangınıANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde çıkan orman yangını karadan ve havadan 2 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

07.08.2016 02:28

Kumluca'da orman yangını

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde çıkan orman yangını karadan ve havadan 2 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Yangında 5 hektar orman alanı zarar gördü.

Kumluca'ya bağlı Karaören Mahallesi Alamalı mevkiinde öğle saatlerinde bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yangın kısa sürede büyüdü. Yangına Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü'nün yanı sıra çevre ilçelerden de bölgeye gelen 15 arazöz ile 3 helikopter, 1 amfibik uçak, 1 iş makinesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 itfaiye aracı ve 80 yangın söndürme müdahale etti.

Arazi şartları nedeniyle müdahalenin güçlükle yapıldığı yangın söndürme çalışmalarını Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk koordine etti. Yangın ekiplerin yaklaşık 2 saat süren çalışmasıyla kontrol altın alındı. Yangında yaklaşık 5 hektar alan zarar gördü. Ekiplerin karadan ve havadan soğutma çalışmaları sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kumluca'da Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement