Kumluca'da Orman Yangınlarıyla Mücadele - Son Dakika
Yerel

Kumluca'da Orman Yangınlarıyla Mücadele

Kumluca Orman İşletme Müdürü Mehmet Şakir Güneri, orman yangınları açısından bölgenin çok hassas olduğunu belirterek, vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

17.06.2015 11:35

Kumluca Orman İşletme Müdürü Mehmet Şakir Güneri, orman yangınları açısından bölgenin çok hassas olduğunu belirterek, vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

Güneri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman yangınları için riskli günlerin başladığını, işletme olarak gerekli tedbirleri aldıklarını, vatandaşların da tedbirli olmaları gerektiğini söyledi.

Son günlerde bölgede nem seviyesinin düşük olduğuna işaret eden Güneri, bu yıl bahar mevsiminin yağışlı geçtiğini, ormanlık alanlarda bol miktarda ot bulunduğunu kaydetti.

Yaz mevsimiyle otların kuruyarak anız haline geldiğini vurgulayan Güneri, şöyle konuştu:

"Kuru otlar hem yangının kolay başlamasına hem de başlayan yangının daha çabuk genişlemesine neden oluyor. Bu yüzden vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını rica ediyoruz. Biz orman yangınları konusunda gerekli tedbirlerimizi aldık. Bir yangın söndürme helikopteri ve ekibini Mavikent'e konuşlandırdık. 9 yerde yer ve arazöz ekiplerimizi hazır bekletiyoruz. Ekiplerimiz tatbikat ve eğitimden geçti. Yangın söndürmeye hazır oldular. Yangın gözetleme kulelerinde ekiplerimiz 24 saat son teknoloji kameralı dürbünlerle gözetleme yapıyor."

Geçen yıl büyük çaplı bir yangının yaşandığı Adrasan Mahallesi'nde bu yıl ayrı bir ekip kurduklarını anlatan Güneri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Kumluca için yeni bir yangın söndürme helikopteri almaya hazırlandığını bildirdi.

"Piknikçiler dikkatli olsun"

Mehmet Şakir Güneri, piknik yapmak isteyenleri de orman yangınları konusunda uyardı.

Herkesin piknik yapmaya, eğlenmeye hakkı olduğunu ifade eden Güneri, "Ancak özellikle yaz aylarında piknik yaparken vatandaşlarımızın çok dikkatli olmalarını istiyoruz. Pikniklerini ormanlık alanlarda yapmasınlar. Yaktıkları ateşleri söndürmeden terk etmesinler. Bir anlık dikkatsizliğimizle yanmak istemiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumluca'da Orman Yangınlarıyla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement