Kumluca'da "Üreme Sağlığı ve Tüp Bebek" Söyleşisi - Son Dakika
Güncel

Kumluca'da "Üreme Sağlığı ve Tüp Bebek" Söyleşisi

Kumluca\'da "Üreme Sağlığı ve Tüp Bebek" Söyleşisi

Kumluca ilçesinde Belediye ve Memorial Antalya Hastanesi iş birliğinde "Üreme sağlığı ve tüp bebek" konulu söyleşi etkinliği düzenlendi.

26.11.2016 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca ilçesinde Belediye ve Memorial Antalya Hastanesi iş birliğinde "Üreme sağlığı ve tüp bebek" konulu söyleşi etkinliği düzenlendi.

Kumluca Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan söyleşide konuşan Memorial Antalya Hastanesi doktorlarından Mehmet Öztürkmen, üreme sistemi hastalıklarının erken teşhisine bağlı olarak tedavide başarı oranının yüksek olduğunu söyledi.

Bu rahatsızlıkların bazılarının genetik olabildiğine dikkati çeken Öztürkmen, ayrıca üreme sağlığı rahatsızlıklarını diğer rahatsızlıklardan ayıran en önemli özelliğinin bazen hem erkek hem de kadından kaynaklanması olduğunu belirtti.

Tıbbın gelişmesine bağlı olarak çocuk sahibi olamayan ailelere uygulanan çeşitli tedavi yöntemleri bulunduğunu anlatan Öztürkmen, "Bun rahatsızlığı gidermenin başında, rahatsızlığın sebebinin doğru teşhis edilmesi başarı oranımızı yükseltmektedir. Daha sonraki aşamada doğal yollarla çocuk sahibi olma, aşılama yöntemi ve tüp bebek gibi alternatifler uygulanabiliyor. Tüm bu uygulamalarda başarı oranı oldukça yüksek." dedi.

Söyleşide tüp bebek konusunda bilgi veren Dr. Tonguç Gündüz de dünyada uzun yıllardır üreme sağlığı ve çocuk sahibi olamayan ailelerin çocuk sahibi olabilmelerine yönelik çalışmaların yapıldığını ve her geçen gün tıbbın ilerlemesiyle bu çalışmalara yeniliklerin eklendiğini vurguladı.

Dünyada ilk tüp bebeğin 1978 yılında dünyaya geldiğini hatırlatan Gündüz, aradan geçen sürede tıbbın ilerlemesine bağlı olarak tüp bebek uygulamalarının daha uygulanabilir ve başarı oranının daha yüksek hale geldiğini belirtti.

Söyleşinin sonunda dinleyicilerden gelen soruları da cevaplandıran uzmanlara, günün anısına Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay ve Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşegül Alkan tarafından çiçek verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kumluca'da 'Üreme Sağlığı ve Tüp Bebek' Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement