Kumluca Kaymakamı Kara'dan Ziraat Odasına Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kumluca Kaymakamı Kara'dan Ziraat Odasına Ziyaret

ANTALYA (AA) – Kumluca Kaymakamı Polat Kara, ziraat odası yöneticilerinden vatandaşları dere yataklarını işgal etmemeleri konusunda uyarmalarını istedi.

07.09.2015 12:14

ANTALYA (AA) – Kumluca Kaymakamı Polat Kara, ziraat odası yöneticilerinden vatandaşları dere yataklarını işgal etmemeleri konusunda uyarmalarını istedi.

Kara, Ziraat Odası Başkanlığına gerçekleştirdiği ziyarette, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan'dan odanın çalışmaları hakkında bilgi alarak, katıldığı yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Burada konuşan Kara, ilçenin en büyük sivil toplum örgütü olan Ziraat Odasına, çiftçilerin sorunlarını anlatmasında, çözüm önerileri getirmesi konusunda büyük görevler düştüğünü söyledi.

Kara, ilçenin ekonomisinin tarıma dayalı olması dolayısıyla tarım sektörü sorunlarının öne çıktığını ifade ederek, özellikle tarımsal alanlarda yaşanan sel, hortum ve don olaylarının tarım üretimi yapan çiftçileri olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Bölgede kış aylarında aşırı sağanak yağışlar olabildiğine dikkati çeken Kara, "Devletimiz güçlüdür. Artık çalışmaz hale gelen açık kanalların yerine kapalı devre sulama sistemi kurulacaktır. Artık yaz mevsimi bitiyor, önümüzde uzun bir kış dönemi bizleri bekliyor. Medyadan görüyor, izliyoruz. Dere yatakları işgal edildiğinde sonuçları çok kötü oluyor. Çevrenizdeki vatandaşları uyarın. Dere yataklarını temiz tutsunlar, dere yataklarını işgal etmesinler. Dere yatakları kendi tapu sınırları içinde de olsa derenin akış alanını engelleyecek faaliyetlerde bulunmasınlar" diye konuştu

Ziraat Odası Başkanı Kayhan da üretici çiftçilerin önemli sıkıntıları bulunduğunu anlatarak, bunların başında tarım alanlarında kullanılan yer altı sularının ücretlendirilmesi olduğunu söyledi.

Bölgede kapalı devre sulama sistemine geçilmesi halinde yaşanan sıkıntıların büyük oranda çözüleceğini dile getiren Kayhan, geçen yıl Mavikent Mahallesinde sel baskınlarında çiftçilerin ciddi zarara uğradıklarını kaydetti.

Mavikent'te yıllar önce yapılan kanal üstü geçişlerin bulunduğuna vurgu yapan Kayhan, "Yani küçücük köprüler. Artık kanallar ne kadar geniş olsa da, bu köprüler dar ve ihtiyaca cevap vermiyor. Bundan dolayı sel gelip bu noktalarda tıkanabiliyor. Bir de alt yapı çalışmaları yapılırken alt yapı boruları bu köprülerin altından geçti. Boruların üstüne betonlar döküldü. Köprüler daha da daraldı. Bu soruna da çözüm bulunmasını istiyoruz"  ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumluca Kaymakamı Kara'dan Ziraat Odasına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement