Kumluca Mobese Sistemi Hizmete Girdi - Son Dakika
Güncel

Kumluca Mobese Sistemi Hizmete Girdi

Kumluca Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan MOBESE sistemi düzenlenen törenle hizmete girdi.

20.05.2016 10:18

Kumluca Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan MOBESE sistemi düzenlenen törenle hizmete girdi.

MOBESE sisteminin hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törene, Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, Emniyet Müdürü Mustafa Karaarslan, AK Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer ve vatandaşlar katıldı.

Kumluca Emniyet Müdürü Mustafa Karaarslan, törende yaptığı konuşmada, 25 Ocak tarihinde düzenlenen deve güreşlerinden elde edilen gelirle MOBESE sisteminin kurulduğunu belirterek desteklerinden dolayı Kumluca Belediyesi'ne teşekkür etti.

MOBESE sisteminin olası durumlarda suç ve suçlunun tespiti, suçun oluşmasını engellemek, halkın can ve mal güvenliğini sağlamayı amaçladığını ifade eden Karaarslan, "MOBESE sistemimiz sayesinde oluşabilecek olaylara daha erken müdahale edebileceğiz. Sistem merkezimizde görevli personellerimiz 24 saat süreyle görüntüleri takip ederek olaylara anında müdahale edebiliyorlar. Sistemimiz plaka okuma ve yüz tanıma imkanı sağladığı için bize büyük kolaylık sağlıyor. Geriye dönük uzun süre kayıt tutabiliyor. Elde edilen görüntüler HD kalitesinde olduğu için sonuca ulaşmamız daha kolay olacak." dedi.

25 Ocak'ta Kumluca Devecileri Koruma Derneği tarafından düzenlenen deve güreşlerinden elde edilen gelirle kurulan MOBESE sistemi yaklaşık 95 bin liraya mal oldu. Sekiz ayrı noktaya kurulan MOBESE sisteminde ilk etapta 19 kamera çalışıyor. HD 4K kalitesinde olan görüntü sisteminde bulunan 80 kanal sayesinde sisteme daha sonra ek kameralar entegre edilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kumluca Mobese Sistemi Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement