Kumluca'nın Maskotu Lamalar 'Kum' ve 'Luca' - Son Dakika
Güncel

Kumluca'nın Maskotu Lamalar 'Kum' ve 'Luca'

Kumluca\'nın Maskotu Lamalar \'Kum\' ve \'Luca\'

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde belediyeye bağlı hayvanat bahçesine Bursa'dan 2 lama getirildi.

14.04.2015 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde belediyeye bağlı hayvanat bahçesine Bursa'dan 2 lama getirildi. Lamalardan erkek olanına 'Kum', dişi olanına ise 'Luca' adı verildi.

Kumluca Belediyesi'ne bağlı Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvan çeşitliliğini artırmak amacıyla Bursa Hayvanat Bahçesi'nden hayvan değişimiyle erkek ve dişi lama getirildi. Yeni evlerine yerleştirilen lamalar, hayvanat bahçesini ziyaret eden vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kısa sürede ilçenin maskotu haline gelen lamaların erkeğine 'Kum', dişisine ise 'Luca' adı verildi.

Hayvanat bahçesinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı AK Partili Hüsamettin Çetinkaya, 'Kum' ve 'Luca'yı besledi. Hayvanat bahçesinde kanatlı ve memeli hayvan sayısının 650 civarında olduğunu söyleyen Başkan Çetinkaya, "Amacımız, sayının çoğalmasının yanında hayvan çeşitliliğini de artırarak halkımıza farklı hayvanları tanıma ve görme fırsatı sunmak. Özellikle çocuklar, çevre ilçelerden gelen vatandaşlarımız hayvanat bahçemizi ziyaret ediyor. Hayvan çeşitliliğini artırıp sayısını çoğalttığımız zaman buranın ilçemizin cazibe merkezi olacağını düşünüyorum" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı veteriner hekim Süleyman Falay da lamaların sağlıklı olduğunu aktarırken, 'Kum' ve 'Luca'nın kısa süre içinde yeni ortamlarına alıştığını kaydetti. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kumluca'nın Maskotu Lamalar 'Kum' ve 'Luca' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement