Kur'an Aşığı" Genç İmam Başarısıyla Takdir Topluyor - Son Dakika
Güncel

Kur'an Aşığı" Genç İmam Başarısıyla Takdir Topluyor

Van'da, babasını örnek alarak 5 yaşında Kur'an-ı Kerim okumaya başlayan ve sürekli kendini geliştirerek hafız olan 23 yaşındaki İmam Muhammed Sizcan, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılarla takdir topluyor.

03.05.2016 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MESUT VAROL - Van'da, babasını örnek alarak 5 yaşında Kur'an-ı Kerim okumaya başlayan ve sürekli kendini geliştirerek hafız olan 23 yaşındaki İmam Muhammed Sizcan, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılarla takdir topluyor.

Edremit ilçesindeki merkez Ulu Camisi'nde imam olarak görev yapan ve "Kur'an aşığı" olarak tanınan Sizcan, "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nda Türkiye birinciliğinin ardından uluslararası yarışmada da adından söz ettirdi.

Kuveyt'te bir süre önce düzenlenen yarışmada 65 ülkeden gelen yarışmacılar arasında 5. olan Sizcan, Van'ın gururu oldu.

Sizcan, AA muhabirine, Kur'an'a küçük yaştan beri ilgi duyduğunu ve ilkokula giderken okumaya başladığını anlattı.

"Başarım gençlere örnek olsun"

Kur'an'ı güzel okuma konusunda sürekli kendini geliştirmeye çalıştığını belirten Sizcan, genç yaşta uluslararası bir yarışmada Türkiye'yi temsil etmekten gurur duyduğunu ifade etti.

Sizcan, şunları söyledi:

"Cenab'ı Hakk'ın keremi, lütfu ve ihsanıyla Kuveyt'te güzel bir başarı elde ettik. Ülkeme döndüğümde çok olumlu ve güzel tebrikler aldım. Diyanet camiası ve çevremdeki insanlar beni çiçeklerle karşıladılar. Genç yaşımda böyle güzel bir derece ile ülkeme dönmem büyük gururdur. Allah kimseyi Kur'an ve iman yolundan ayırmasın. Bu başarımın özelde Van gençlerine genelde de ülkemdeki tüm gençlere örnek olmasını diliyorum. Genç yaşta böyle bir organizasyonun içinde olmak ve özellikle Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından böyle bir yarışmaya temsilci olarak gönderilmek tarif edilemez bir duygudur. Yarışmadan derece ile dönmek çok güzel bir duygu. Ben bu güzel duygudan sonra çevremde Kur'an'a muhabbet duyan, Kur'an aşkı olan kim varsa 'Allah'ım sen bu duyguyu onlara da yaşat' diye dua ettim."

Uluslararası bir yarışmada ülkeyi temsil etmenin tek hayali olduğunu dile getiren Sizcan, şöyle konuştu:

"Kuveyt'te düzenlenen çok güzel bir icazet töreninde dünya 5'incisi olduğumuz açıklandı. Ardından Kuveyt Kralı tarafından icazetnamemizi aldık. Yarışmaya bölgeden katılıp Türkiye'yi temsil ederek derece almaktan son derece mutluyum. Yıllardır bölgeden Kur'an-ı Kerim'i güzel okuyanların çıkmadığı yönünde eleştiriler vardı. Bu eleştirileri boşa çıkaracak iyi bir adım attığımızı düşünüyoruz. Böyle uluslararası ve dünyada en iyi Kur'an okuyanların katıldığı ve dünyanın en sağlam rakiplerinin olduğu bir yarışmada böyle bir derece almak Cenab'ı Hakk'ın çok büyük bir lütfudur. Böyle bir yarışmada yer almayı hep hayal ediyordum. Allah'a çok şükür ki bu hayalime kavuştum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kur'an Aşığı' Genç İmam Başarısıyla Takdir Topluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement