Bozyazı'da Kur'an Kursu Öğrencileri Yararına Kermes - Son Dakika
Yerel

Bozyazı'da Kur'an Kursu Öğrencileri Yararına Kermes

Bozyazı\'da Kur\'an Kursu Öğrencileri Yararına Kermes

Mersin'in Bozyazı ilçesinde müftülük, Kur'an kursu öğrencilerinin yararına kermes düzenledi.

08.04.2014 09:34  Güncelleme: 09:29

Mersin'in Bozyazı ilçesinde, müftülük tarafından Kur'an kursu öğrencilerinin yararına kermes düzenlendi.

Dört Yol civarında Ayyıldız İş Merkezi altında açılan kermese, Bozyazı Kaymakam Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Ballı,İlçe Müftüsü Adem Bebek, daire amirleri, Kur'an kursu öğretmenleri, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Müftü Adem Bebek, kermesten elde edilecek gelirle Kur'an kurslarında okuyan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti. Bebek, "Müftülüğümüzün her yıl geleneksel hale getirdiği ve Nisan ayında açılan bu kermesten elde edeceğimiz gelir Kur'an kurslarımızın ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarında harcanacak.İlçemiz de iki tanesi yatılı olmak üzere 17 Kur'an kursu bulunmaktadır. Kurslarımızda toplam 600 öğrenci bulunmaktadır. Kermeste sergilenen işler Kur'an kursu öğrencilerimiz ve gönüllü vatandaşlarımız tarafından yapılmıştır. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Ayrıca bizi açılışımızda yalnız bırakmayanlara da teşekkür ederim" dedi.

Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran ise kurslara devletin bütçe ayırdığını, ancak bazen bütçenin yetersiz kalabileceğini, görünmez harcamalarında bu tür düzenlenen kermeslerden elde edilen gelir ile karşılandığını söyledi. Erkayıran, "Kur'an kurslarına devlet bütçesinin yanında hayırsever vatandaşlarında katkıları lazım. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu işlerden elde edilecek gelir Kur'an kursunun harcamalarında kullanılacaktır. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Erkayıran ve beraberindekiler kermesi gezerek, el emeği, göz nuru yapılan işlerden dolayı bayan kursiyerlere teşekkür etti. Kermes 11 Nisan tarihine kadar açık kalacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazı'da Kur'an Kursu Öğrencileri Yararına Kermes - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement