Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı öncesinde Bayrampaşa'da bin 500 büyükbaş, 7 bin küçükbaş satışa sunuldu.

15.09.2015 22:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı öncesinde Bayrampaşa'da bin 500 büyükbaş, 7 bin küçükbaş satışa sunuldu.

Bayrampaşa Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçe sakinlerinin kurban ibadetini rahat ve konforlu şekilde yerine getirmelerini sağlamak amacıyla bir dizi önlem ve hizmet hayata geçirildi.

Kocatepe Mahallesi'nde büyükbaş, eski Bayrampaşa Cezaevi Alanı'nda küçükbaş satış yerleri kuruldu. İlçede bin 500 büyükbaş, 7 bin küçükbaş hayvan satışa sunuldu. Kurbanlıkların tamamının Edirne, Tekirdağ, Çatalca, Kastamonu ve Sivas'tan getirildiği ve yerli olduğu belirtildi.

Kurbanlıkların Bayrampaşa'da belediyeye ait veya belediye onaylı birden çok mekanda, güvenli ve steril şartlarda veteriner kontrolünde kesilebileceği kaydedildi.

Kocatepe Mahallesi'ndeki kurban satış yerinde kurulan modern tesis ünitesiyle 4 dakika gibi kısa bir sürede büyükbaş hayvanın kesilebileceği ifade edildi.

Kurban kesim ücreti büyükbaş kurbanlık için 250, küçükbaş kurbanlık için ise 50 lira olarak belirlendi.

Dişi hayvanların gebe olup olmadığının alana kurulan ultrason cihazıyla tespit edildiği, gebe hayvanların kesimine izin verilmeyeceği bildirildi.

Bayrampaşa Belediyesi, bu yıl da kurban satıcılarına özel kıyafetler hazırlattı. Kesim yapacak olanlar için de satıcılarınkinden farklı, antibakteriyel kıyafetler tasarlandı.

Sürekli hijyen için kurban kesim ve satış alanlarında kullanılmak üzere 7 ton kireç hazırlandı. Vatandaşların kullanımına hazır otomatik galoş makineleri kurban alanlarına yerleştirildi.

Kurban satıcılarının dolandırıcıların tuzağına düşmesini önlemek için bu yıl kurban satıcılarına sahte parayı ayırt eden kalemler dağıtıldı.

Bayrampaşa Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca "Alo Boğa Hattı" ile de vatandaşların hizmetinde olacak. Kurbanlıkları kaçanlar, yaralananlar veya kurbanla ilgili herhangi bir sorun yaşayanlar 444 1 990 numaralı çağrı merkezini arayarak yardım talep edebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement