Kurban Pazarlığı Yaparken Hastanelik Olmayın Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Kurban Pazarlığı Yaparken Hastanelik Olmayın Uyarısı

Kurban Pazarlığı Yaparken Hastanelik Olmayın Uyarısı

Denizli Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr.

10.10.2013 18:21

Denizli Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Beşir Türkmen, kurban pazarlarında, pazarlık sırasında el sıkışırken kolların hızla sallanması sonucu omuzların, dirseklerin veya el bileklerinin çıkabileceği uyarısında bulundu.

Kurbanlık satışı sırasında alıcı ile satıcı el sıkışırken, sıkı pazarlıklar yapıldığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Beşir Türkmen, kolların hızla sallanması sonucu omuz, dirsek veya el bileğinin çıkabileceğini dile getirdi. Dr. Türkmen, şunları söyledi:

"Kurban alışverişlerinde el-kol sallamak, örf ve adet olarak halen yerini korumakta olup, iki kişi arasında yapılan alışverişin karşılıklı rıza gösterisi sonucunu göstermektedir. İki kişi arasındaki el sıkışma normalde 1-2 saniye sürer ama kurban bayramında alışveriş sırasında bu durum fiyatta anlaşana kadar 5-10 dakikaya kadar çıkabiliyor. Bu durum bazen o kadar rahatsızlık verebiliyor ki, birisinin dalgınlığında, karşı taraftakinin ani ve sert bir hareketi sonucu istenmeyen durumlara ve yaralanmalara sebep olabilmektedir."

Dr. Mehmet Türkmen, kurban alışverişlerinde sakatlanmamak için el sıkışırken ani ve sert hareketlerden kaçınılması gerektiği uyarısında bulunup, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Omuz, ön, arka ve yan olmak üzere üç ana omuz kası ve dört ayrı eklemin entegre hareketinden oluşur. Kişi hazırlıklıyken omuza ve dirsek eklemine zarar vermek zordur. Fakat kişinin hiç beklemediği anda ani bir eklem hareketi, omuzun veya dirseğin hatta el bileğinin bile zedelenmesine, çıkmasına sebep olabilir. Bu yüzden, bu konuda dikkatli olmak, kurban alışverişlerinde el sıkışırken ani ve sert hareketlerde bulunmamak gerekir." - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurban Pazarlığı Yaparken Hastanelik Olmayın Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement