Kürdistan Demokrat Partisi'nin Zaho Seçim Mitingi - Son Dakika
Güncel

Kürdistan Demokrat Partisi'nin Zaho Seçim Mitingi

Irak Kürt Bölgesel hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani, partisince Duhok'un Zaho ilçesinde düzenlenen parlamento seçim mitinginde halka hitap etti.

26.04.2014 20:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel hükümeti Başbakanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, "Bağdat'ın bütçe ve maaş meselesini bize karşı bir tehdit olarak kullanacağını beklemiyorduk. Bağdat'la aramızda adilane ve gerçek bir ortaklık hukukunun olmasını arzu ediyorduk" dedi.

Barzani, partisince Duhok'un Zaho ilçesinde düzenlenen parlamento seçim mitinginde halka hitap etti. Sanatçılar İbrahim Tatlıses ve Şivan Perwer'in de katıldığı mitingde konuşan Barzani, Bağdat hükümetiyle yaşadıkları bütçe ve petrol sorununa değindi.

Tehlike sinyalleri çalıyor

Bağdat'ın yürüttüğü siyasetle tehlike sinyallerinin çalınmaya başladığını belirten Barzani, "Erbil ve Bağdat arasındaki mesele, ekonomik bir kavgadır. Irak Başbakanı Maliki'nin emriyle halkımızın rızkının kesileceğini hiç beklemezdik" diye konuştu.

"Kürdistan düşmanları unutmasınlar ki hükümetimiz bütçe ve maaş tehdidiyle hiç kimsenin karşısında diz çökmez" ifadesini kullanan Barzani, şöyle devam etti:

"Iraklı yöneticiler, Kürdistan halkının, tehdide boyun eğeceğini zannediyorlarsa çok iyi bilmelidirler ki bu, onlar için bir rüyadır. Kürtler, direnmeyi bilen bir halktır. Bağdat'ın tehditlerine ve baskılarına hiçbir şekilde aldırış etmeyecek ve boyun eğmeyeceğiz. Kürdistan'ı geliştirmeye adanmış bu kervanı kimse durduramayacak."

Bağdat hükümetine karşı daha güçlü olmak için Zaho halkından partisine oy isteyen Barzani, şunları söyledi:

"Kürdistan hükümetine güvenin. Sorunları çözeceğiz ve yeni bir süreci başlatacağız. Öyle bir mekanizma oluşturmalıyız ki Bağdat bir daha bizi maaş ve bütçe kartıyla tehdit etmesin. Bağdat'a en güzel cevap seçimlere katılıp KDP'ye oy vermenizdir. Sizin bir oyunuz bizim için önemlidir. Sadece KDP, sizin hakkınızı savunabilir, ekonomik kalkınmayı getirebilir ve Kürdistan'ı daha ileriye taşıyabilir."

Türkiye ile yeni sınır kapıları

Türkiye ve Kürdistan bölgesinin ilişkileri üzerinde de duran Barzani, "Türkiye'ye yaptığımız ziyaretlerimizde yeni kapılar açmak üzere anlaşmaya vardık. Son ziyaretimizde ise protokolü imzaladık. Duhok ve Zaho arasına düşen bölgede dört yeni sınır kapısı açılacak. Bu kapılar ticari olacak. Türkiye'yle yeni sınır kapılarının açılması, ekonomik gelişmeyi ve kalkınmayı beraberinde getirecektir. Aynı zamanda Kürdistan ve Türkiye arasındaki ticareti de arttıracaktır ve ileri bir noktaya taşıyacaktır" şeklinde konuştu.

Barzani, Zaho'nun il olmasını isteyen vatandaşların sloganları üzerine, "Zaho'nun il olması yönündeki mesajınızı aldım. Bu konuda hükümet olarak elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyorum" ifadesini kullandı.

Yeni kabineyi oluşturma sürecinin çok uzadığını kabul ettiklerini dile getiren Barzani, bütün partilerin içerisinde yer alacağı, herkesin gönlünü hoşnut edecek bir hükümet kurmayı amaçladıkları için geciktiklerini vurguladı.

Kurulacak 8'inci hükümetin, Kürdistan için önemine değinen Barzani, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kürdistan'ın anayasadaki haklarına kavuşması ve Irak'taki temsiliyetinin güçlenmesi için önümüzdeki 4 yıl çok önemlidir. Halkımızın birliği ve bölgemizin kalkınması için hayati öneme sahiptir. Parti sizin iradenizi bu süreçte kesinleştirecektir."

Tatlıses Kürtçe şarkı söyledi

Şivan Perwer'in konser verdiği mitingde İbrahim Tatılıses de Kürtçe "dağların başı dumalıdır" şarkısını söyledi. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kürdistan Demokrat Partisi'nin Zaho Seçim Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement