Küresel Gıda Fiyatları 6 Yılın En Düşüğüne Geriledi - Son Dakika
Ekonomi

Küresel Gıda Fiyatları 6 Yılın En Düşüğüne Geriledi

Küresel Gıda Fiyatları 6 Yılın En Düşüğüne Geriledi

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) küresel gıda fiyatlarının 2009 yılı Eylül ayından bu yana en düşük düzeye indiğini açıkladı.

04.06.2015 13:04  Güncelleme: 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından hesaplanan Küresel Gıda Fiyatları Endeksi, Mayıs ayında yüzde 1,4 gerileyerek, 2009 Eylül ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

YÜZDE 20.7 DAHA DÜŞÜK

Örgütten yapılan açıklamada, FAO Gıda Fiyatları Endeksi'nin, Nisan ayına göre yüzde 1.4 düşüşle 166.8 düzeyine indiğini, bu verinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20.7 daha düşük olduğu vurgulandı.

BEKLENTİ YÜKSEK

FAO'dan yapılan açıklamada, "Bu yıl hasadın yüksek olacağı beklentilerine bağlı olarak tahıl fiyatlarında yaşanan gerilemelere bağlı olarak, başlıca gıda emtia fiyatları Mayıs'ta da düşerek, yaklaşık 6 yılın en düşük düzeyine geriledi" denildi.

ET SÜT UCUZLADI

FAO açıklamasına göre, FAO Gıda Fiyatları Endeksi'nin Mayıs'taki düşüşünde özellikle tahıl fiyatlarındaki yüzde 3.8, süt ürünleri fiyatlarındaki yüzde 2.9 ve et fiyatlarındaki yüzde 1.0 gerileme etkili oldu.

FİYATI YÜKSELENLER

Buna karşılık Mayıs ayında, Brezilya'daki üretimde azalmalar yaşanacağına ilişkin öngörülere bağlı olarak şeker fiyatları yüzde 2.0 yükseldi. Aynı dönemde, Güneydoğu Asya'da kasırgaların (El Nino) üretimi olumsuz etkileyebileceği öngörüleriyle bitkisel yağ fiyatları da yüzde 2.6 yükseldi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Küresel Gıda Fiyatları 6 Yılın En Düşüğüne Geriledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Sadece: Türkiye de ise zirve de gıda pahalılığı 8 0 Yanıtla
  • H: Türkiyedeki akp destekleyenler duysun artıslık yapmasınlar böyle avrupadaki fiyatlara baksınlar 4 0 Yanıtla
  • Osmanlı : Kim söylüyorsa halt etmiş. Hiç pazara alışverişe çıkmamış galiba dünyanın en pahalı ve halkından vermeden alan ülkesi neresi bilin bakalım??? 3 1 Yanıtla
  • ********: nedense türkiyede fiyatlar uçtu süüt et peynir veya diğer meyve sebze yanılıyormuyum bilmiyorum ama dünyaya ters giden bir ülke türkiye her halde 3 0 Yanıtla

Advertisement