'Kurgusal Duruşma Yarışması'nın Galibi Urfa Barosu Oldu - Son Dakika
Yerel

'Kurgusal Duruşma Yarışması'nın Galibi Urfa Barosu Oldu

\'Kurgusal Duruşma Yarışması\'nın Galibi Urfa Barosu Oldu

TBB'nin Diyarbakır'da düzenlediği 'Kurgusal Duruşma Yarışması'nda Urfa Barosu adına katılan stajyer avukatlar birinci oldu.

26.06.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 'Kurgusal Duruşma Yarışması'nın elemeleri Diyarbakır'da yapıldı. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan yarışmada Şanlıurfa Barosu Başkanlığı'nda yarışmaya katılan stajyer avukatlar bölge birincisi olarak Şanlıurfa'yı 13-14 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Türkiye finalinde temsil edecek. Ceza Hukuku konusuyla Diyarbakır'daki 'Kurgusal Duruşma Yarışması'na katılan stajyer avukatlara plaketleri Şanlıurfa Barosu'nda düzenlenen törenle verildi. Plaket törenine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Şanlıurfa Barosu Başkanı Ali Fuat Bucak, Şanlıurfa Barosu Başkan Yardımcısı Hikmet Delebe ve çok sayıda avukat katıldı.

Yarışmayla ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa Barosu Başkanı Ali Fuat Bucak, yarışmada birinci olan stajyer avukatları kutladı. Bucak, "Türkiye Barolar Birliği'nin organize ettiği avukatlara bir konunun verildiği bir yarışma 'Kurgusal Duruşma Yarışması.' Yarışmada bir konu üzerine avukatlar hem bir iddianame hazırlıyorlar hem de bir savunma hazırlıyor ve iki takım halinde karşılıklı olarak yarışıyorlar. Urfa'daki arkadaşlarımızın katıldığı yarışma Güneydoğu'daki yarışmaydı. Türkiye'nin yedi bölgesinde yapıldı. Bu yarışmada birinci olanlar tekrar yeni bir konuyla Ankara'da yarışacaklar. Bunların arasında Türkiye birincisi seçilecek. Böylece Urfa Barosu Ankara'da bütün Güneydoğu Anadolu Bölgesini temsil edecek. Stajyer avukat arkadaşlarımızın böyle bir başarısı tabi ki, baro olarak bizleri çok sevindirdi. Çünkü bu normal bir spor müsabakası olsa başka bir şey ama bu mesleki bilgi yarışması. Kendi meslekleri konusunda yeterli bilgileri aldıklarını göstermiş oldular. Bu da bizi çok sevindirdi. Çünkü bunlar geleceğin avukatları olacaklar. Altı ay sonra, bir yıl sonra avukat olacaklar. Böylece mesleklerini iyi bildiklerini göstermiş oldular. Stajyer avukatların böyle bir yarışmada birinci olmaları şehrimiz adına bir kıvançtır" dedi. Daha sonra yarışmada birinci olan stajyer avukatlar Zahide Gümüş, Abdulkadir Kaya, Hasan Toprak ve Ayşe Miroğlu'na plaketleri verilip hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından program sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Kurgusal Duruşma Yarışması'nın Galibi Urfa Barosu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement