Kurşunlu Köylüleri Yargı Önüne Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kurşunlu Köylüleri Yargı Önüne Çıktı

Kurşunlu Köylüleri Yargı Önüne Çıktı

Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi Kurşunlu Köyü’ndeki çevre direnişine katılan çevrecilerden 7 kişi hakkında ‘çalışmayı engelleme’ iddiası ile maden şirketi tarafından dava açıldı.

21.01.2014 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Kurşunlu Köyü'ndeki çevre direnişine katılan çevrecilerden 7 kişi hakkında 'çalışmayı engelleme' iddiası ile maden şirketi tarafından dava açıldı. Açılan davanın ilk duruşması bu gün yapıldı.

Kurşunlu Köyü'ne yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Killiktepe Mevkisi'ndeki Zafer Madencilik şirketi tarafından özel işletilmekte olan feldspat madeni ve madene ulaşmak için ağaç kesilecek olmasına karşı çevreci, eylem yapan köylüler hakkında açılan iki ayrı davada yargı önüne çıkan köylülere Çanakkale ve Küçükkuyu'dan gelen çevrecilerde destek oldu. İlk olarak mahkemeye çıkan Bülent Özüren, Kaan Baraş, Ayşe Nihan Kuzucu ve Kurşunlu Köyü muhtarı Muharrem Güler Türk Ceza Kanunu 117/1'inci maddesi kapsamında, 'iş ve çalışma hürriyetinin ihlali' suçundan hakim önüne çıktı. İkinci davada ise köy içinden geçilmesini engellediği iddiası ile Tolga Gürel, Nazmi Çetin ve Ersin Çetin de ayrı bir suçlama ile hakim önüne çıktı.

Mahkeme sonunda Çanakkale Çevre platformu dönem sözcüsü Hicri Nalbant, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan ve kurşunlu köylüleri adına Bülent Özüren, basın açıklaması yaptı. Özüren "Bu ruhsata imza atanları köyümüzde yaşamaya davet ediyoruz. Onlar "yaşayamayız" derlerse bize bu cezayı neden layık gördüklerini açıklasınlar" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kurşunlu Köylüleri Yargı Önüne Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement