Kurt: "Engellileri Teknolojiyle Buluşturacağız" - Son Dakika
Yerel

Kurt: "Engellileri Teknolojiyle Buluşturacağız"

Kurt: "Engellileri Teknolojiyle Buluşturacağız"

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, 350 bin engelli vatandaşın bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımını sağlayacaklarını söyledi.

22.10.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, 350 bin engelli vatandaşın bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımını sağlayacaklarını söyledi.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt seçim çalışmaları kapsamında, Vezirköprü Ortacami Mahallesi esnafını ziyaret etti. AK Parti'nin seçim beyannamesindeki vaatlerinden de bahseden Hasan Basri Kurt, her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını ve desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Sözlerine devam eden Kurt, "Engellilerin bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim imkanlarını artıracağız. Görme ve ortopedik engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahipleri için gerekli yazılım ve donanımı teşvik edeceğiz. Yaklaşık 350 bin engelli vatandaşımızın bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanımını sağlayacağız" dedi.

Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için bir çok yeniliğe imza atıldığını belirten Kurt, "Engellilerimiz için yaşanabilirliği artırmayı hedefleyen ve hakkaniyeti gözeten mekansal planlama ve kentsel tasarım uygulamalarımızı daha da geliştireceğiz. Bununla birlikte engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için güvenli bir biçimde bırakabilecekleri "Engelli Yaşam Merkezleri" kuracağız. Gençlik merkezlerimizde de engelli genç ve çocukların gün içerisinde faaliyet yapabilmelerine olanak sağlayacak ortamı oluşturacağız" açıklamalarında bulundu.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt'a programda, AK Parti Samsun milletvekili Adayı Osman Aker, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, Vezirköprü İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Altunay, Belediye Meclis Üyeleri ve teşkilat mensupları eşlik etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurt: 'Engellileri Teknolojiyle Buluşturacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement