Kurtarma Çalışmasında Hayatını Kaybeden İtfaiye Eri - Son Dakika
Güncel

Kurtarma Çalışmasında Hayatını Kaybeden İtfaiye Eri

Sinop'un Durağan ilçesinde bir kişinin öldüğü traktör kazasına müdahale ettiği sırada freni boşalan iş makinesiyle duvar arasına sıkışarak yaşamını yitiren itfaiye eri Şenel Koyun'un cenazesi, toprağa verildi.

03.05.2016 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'un Durağan ilçesinde bir kişinin öldüğü traktör kazasına müdahale ettiği sırada freni boşalan iş makinesiyle duvar arasına sıkışarak yaşamını yitiren itfaiye eri Şenel Koyun'un cenazesi, toprağa verildi.

İlçeye bağlı Dağdelen köyünde dün, bir evin bahçesine devrilen traktörün kaldırılması için çalışma yapıldığı sırada, freni boşalan iş makinesiyle duvar arasına sıkışarak hayatını kaybeden Bobayat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görevli Şenel Koyun (52) için belediye önünde tören düzenlendi.

Törende, saygı duruşundan bulunulduktan sonra Koyun'un öz geçmişi okundu. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından İlçe Müftüsü İsa Sağlam tarafından dua edildi.

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, burada yaptığı konuşmasında, Koyun'un ailesi ve yakınları ile çalışma arkadaşlarına başsağlığı diledi. Koyun'un, görevini ifa ederken yaşamını yitirdiğini söyleyen Güney, "Şenel kardeşimiz hepimizin tadacağı ölümü başka bir canı kurtarırken tattı. Makamına saygı duyduğumuz şehitlik mertebesine gitti. Doğum gününden 1 gün sonrayı bekledi. Ben buna 'Miraç Kandili'ni bekledi' diyorum. İnşallah Rabbim katında hizmet şehidi olarak en güzel mertebelere nail olur." ifadelerini kullandı.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı da üzüntülerinin büyük olduğunu söyledi. Koyun'un, görevi başında şehit olduğunu ifade eden Çakıcı, "Hayat kurtarmaya giderken canını feda eden, canından olan, sevdiklerini, bizleri geride bırakan Şenel Koyun kardeşimizin mekanı cennet olsun. 1 Mayıs günü doğum günüydü. Yeni yaşında uğurluyoruz kardeşimizi. 1 Mayıs akşamı işçi kardeşlerimize 'her sabah arkadaşlarınızla buluştuğunuz için Allah'a şükredin' demiştim. Akşam da eve gidince Allah'a şükredin, ailelerinizle buluştuğunuz için. Şenel Koyun kardeşimiz de sabah kahvaltısını yapıp evinden çıktı, görevi başında şehit oldu. Şenel Koyun gülüyor, şehit oldu ama bizler ağlıyoruz. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun." diye konuştu.

Daha sonra evinin önünde "helallik" alınmasından sonra Koyun'un cenazesi, Kemaldede Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erdal Uçar, Saraydüzü Kaymakamı Yusuf Özbey, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Boyabat İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Çevik, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

İlçeye bağlı Dağdelen köyünde, Mehmet Maraz idaresindeki traktörün yol kenarındaki bir evin bahçesine devrilmesi sonucu iki çocuk annesi Tülay Maraz (39) olay yerinde hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından traktörü bulunduğu yerden kaldırmak için olay yerine gelen Boyabat Belediyesi itfaiyesi ekibinin çalışma yaptığı sırada freni boşalan iş makinesiyle duvar arasında sıkışan itfaiye eri Şenel Koyun yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurtarma Çalışmasında Hayatını Kaybeden İtfaiye Eri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement