Kuru Üzümün Mazotla Yıkandığı İddiası - Son Dakika
Yerel

Kuru Üzümün Mazotla Yıkandığı İddiası

Yaş ve kuru üzüm üretimi ve ihracatında Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri olan Saruhanlı'da ziraat odası ve ihracatçılar, "kuru üzümün mazotla yıkandığı" iddialarının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

07.09.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaş ve kuru üzüm üretimi ve ihracatında Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri olan Saruhanlı'da ziraat odası ve ihracatçılar, "kuru üzümün mazotla yıkandığı" iddialarının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetki'nin "Kuru üzümleri haşerelerden korumak için kurutulmadan önce mazota batırıldığı" yönündeki açıklamalarının doğruyu yansıtmadığını ifade etti.

İddiaları esefle karşıladıklarını belirten Okur, "Biz üreticiler olarak hiçbir zaman böyle bir şeye tenezzül etmedik. Biz bilgisiz, beceriksiz, çiftçi değiliz. Bilinçli çiftçiyiz. Böyle açıklamaları kınıyoruz. Sayın İbrahim bey bu açıklamayı neye dayanarak, neye istinaden yaptı bilmiyorum" dedi.

Okur, tek bir çiftçinin bile üzüme mazot karıştırıldığının ispatlanması halinde oda başkanlığı görevinden istifa edeceğini söyleyerek, "Yanlış bir haberdir. Burada hem çiftçimizi, hem İhracatçıyı hem de fabrikasını kötülemektedir" diye konuştu.

Yurt dışındaki kuru üzüm alıcılarının bu iddialar karşısında olumsuz etkilenebileceğinin göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getiren Okur, Yetkin'den bu açıklamayı tekzip etmesini ve çiftçiden derhal özür dilemesini beklediklerini söyledi.

Kuru üzüm ihracatı yapan bir işletmenin müdürü Halil Adalı da, üzümün mazotla yıkanmasının neredeyse imkansız olduğunu, kuru üzümlerin x-ray cihazlarından geçerek lazer yöntemiyle denetlendikten sonra paketlendiğini kaydetti.

Adalı, "Öncelikli olarak İbrahim beyin açıklamalarına sektörümüz adına çok yanlış buluyoruz. Çünkü üzüm bir gıda ürünüdür. Bizim işletmelerimiz bunu en sağlıklı bir şeklide işliyor. Böyle söylenmiş bir kelime, hem üzüm ihracatçısına hem de çiftçisine yapılmış bir hakarettir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kuru Üzümün Mazotla Yıkandığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement